Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor snur været fullstendig i Sør-Norge

Fra grått og kjedelig til sol og sommer! - Men i Nord-Norge blir det bare grått og trist.

SOLA KOMMER TILBAKE: I store deler av landet kan du snart legge deg på stranda igjen. Foto: COLOURBOX
SOLA KOMMER TILBAKE: I store deler av landet kan du snart legge deg på stranda igjen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har hatt besøk av høytrykksrygger samtidig som lavtrykk har gått forbi. Derfor har det vekslet raskt, og vi har ikke hatt noen verken lavtrykk eller høytrykk over lang tid, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Det er fredag, lørdag og søndag det blir kjempesommer Østafjells. Men også onsdag og torsdag blir det fint vær, men ikke like høye temperaturer som i helga, sier Eriksen videre.

Oppmot 25 grader - Vi kan nå 20 grader på torsdagen, men temperaturen går betraktelig opp fra torsdag til fredag og man kan få opp mot 25 grader enkelte steder, forklarer han.

Men starter morgendagen og torsdag skyet er det ingen grunn til bekymring, ifølge Eriksen. Han forteller at dette trolig vil det være noe overskyet i morgentimene onsdag og torsdag på østlandet, men ikke i Agder eller Telemark. Det blir det knallvær allerede fra morgenen.

Juni er årets første sommermåned, og det ser dermed ut til at folk i Sør-Norge får en kjempestart på sommeren.

«Søringan» først Men denne gangen er det nok «søringan» som får sommeren først.

Vestlandet vil få dårlig vær ut torsdag med store nedbørsmengder, og deretter blir det noe lettere i helga. Temperaturene vil holde seg på 14 og 15 grader på det meste. Det gjelder også Møre og Romsdal.

For trønderne ser det også ganske så grått og trist ut, ifølge statsmeteorolog Eriksen.

- Bare trist i Nord-Norge - Det ser ut til at de får nedbør hele perioden, men med noen oppholdsperioder. De vil ha temperaturer opp mot 12 grader i helga, sier han.

- For Nord-Norge ser det bare trist og kjedelig ut, sier Eriksen.

Der vil det være jevnt og trutt med nedbør, men ingen voldsomme mengder. Temperaturen vil variere noe, men holde seg på rundt 10 grader for hele Nord-Norge.

VIL FORLATE SØR-NORGE: Nedbørsmengdene vil flytte seg bort fra Sør-Norge. Det blir vestlendingene, trønderne og nordlendingene som får regnet i helga. Foto: Meteorologisk institutt
VIL FORLATE SØR-NORGE: Nedbørsmengdene vil flytte seg bort fra Sør-Norge. Det blir vestlendingene, trønderne og nordlendingene som får regnet i helga. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer