Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor søkte politiet ved Sigrid-funnstedet på nytt

Politiet: - Det kan være ting vi har oversett.

MANNGARD: Politiet gjennomførte et manngardsøk på stedet der Sigrid ble funnet i går. Med seg hadde de søkepinner, likhund, metalldetektorer og klatreutstyr.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MANNGARD: Politiet gjennomførte et manngardsøk på stedet der Sigrid ble funnet i går. Med seg hadde de søkepinner, likhund, metalldetektorer og klatreutstyr. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet gikk i går manngard i området der Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet dumpet, pakket inn og drept 3. september.

Funnstedet ligger 15-20 meter fra inngangen til et verksted i Tømteveien på Kolbotn i Oppegård, som den siktede 64-åringen disponerer. Også den medsiktede 37-åringen knyttes til verkstedet. Begge de siktede nekter straffskyld.
Utstyrt med søkepinner, metalldetektor, klatreutstyr og hunder foretok rundt 20 polititjenestemenn et utvida søk i området i går ettermiddag og kveld.

- Vi valgte å gjennomføre søket i går fordi det er lettere å definere et søkeområde etter noe tid, blant annet etter at vi har gjennomført flere avhør, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Kan ha oversett Hun ønsker ikke å kommentere om noen av de siktede har bidratt med informasjon som ga grunnlaget for nye søk. Med flere vitneobservasjoner på plass, kan politiet enklere definere hvor de bør søke.

- Et slikt søk er ressurskrevende, men veldig vanlig i drapssaker. Det kan være ting vi har oversett, sier Gulnes.

Hun bekrefter at det ble gjort flere funn, men at det er for tidlig å si om de kan knyttes til Sigrid-saken, ifølge politiet. Gulnes vil ikke kommentere om politiet har kontroll på alle Sigrids eiendeler hun hadde med seg da hun forsvant natt til 5. august.

Gulnes sier de la søkene til en søndag for da er det mindre trafikk i området og enklere å sette opp sperringer dersom det blir behov for det. Hun sier de ikke var på utkikk etter noe spesielt.

- Når vi gjennomfører slike søk forventer vi ikke nødvendigvis å finne noe, sier hun.

Likhund Sentralt i gårsdagens søk var likhunden Rasko (8,5). Hunden har vært en viktig ressurs i letingen etter Sigrid, og fant til slutt 16-åringen i skogen.

Rasko er spesialtrent til å finne spor etter kroppsvæsker, og til å spore opp og markere på lukten av døde mennesker. Han er en av bare seks slike hunder i Norge. Rasko ble godkjent i 2009, og har siden jobbet på en lang rekke større draps- og voldtektssaker over hele Østlandet.

Torsdag i forrige uke fikk politiet Oslo tingretts medhold i å forlenge isolasjons-perioden i varetekt for 64-åringen. 37-åringen samtykket til ytterligere to uker i isolasjon.

Onsdag forrige uke ble Sigrid Giskegjerde Schjetne gravlagt. Seremonien foregikk i Oppsal kirke.

FUNNSTED: De ytre sperringene rundt funnstedet og garasjen der den siktede 64-åringen drev sin virksomhet er nå fjernet. Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet i krattskogen ved bunnen av skråningen bak garasjen. Til høyre i bildet står en av 64-åringens Citroëner parkert ved siden av inngangen til verkstedet som han disponerte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FUNNSTED: De ytre sperringene rundt funnstedet og garasjen der den siktede 64-åringen drev sin virksomhet er nå fjernet. Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet i krattskogen ved bunnen av skråningen bak garasjen. Til høyre i bildet står en av 64-åringens Citroëner parkert ved siden av inngangen til verkstedet som han disponerte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media