LIV OG HELSE: Politiet ønsker ikke å kommentere om en eventuell forsegling av Oslo kunne ha stanset Breivik og dermed forhindret massakren på Utøya. - Våre vurderinger avhenger av den aktuelle situasjonen som oppstår, sier Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndahl.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .
LIV OG HELSE: Politiet ønsker ikke å kommentere om en eventuell forsegling av Oslo kunne ha stanset Breivik og dermed forhindret massakren på Utøya. - Våre vurderinger avhenger av den aktuelle situasjonen som oppstår, sier Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndahl. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .Vis mer

Derfor sperret ikke politiet av Oslo etter bomben

Fryktet at flere bomber kunne gå av i sentrum og ville ha folk ut av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndahl, understreker at politiets hovedoppgave er å redde liv og helse.

- Hadde vi forseglet byen, hadde folk blitt stengt inne. For oss var det viktigste å få folk ut av byen i tilfelle det fantes flere bomber som kunne ha gått av, sier hun til NTB.

Breivik ble forsinket Under avhør fredag forklarte terrorsiktede Anders Behring Breivik at hans tidsplan fredag 22. juli gikk i vasken. Både før bombeangrepet og massakren på Utøya ble han forsinket av lange bilkøer. Forsinkelsene kan ha reddet liv.

Breivik har tidligere innrømmet at han egentlig hadde planlagt å bombe Regjeringskvartalet tidligere på dagen da flere var på jobb, og at han ønsket å ta livet av Gro Harlem Brundtland som var på Utøya fram til klokken 15.

Vil ikke kommentere Pressesjef Grøndahl ønsker ikke å kommentere om en eventuell forsegling av Oslo kunne ha stanset Breivik og dermed forhindret massakren på Utøya. Hun vil heller ikke svare på om det bør være standard prosedyre å avstenge byer etter slike hendelser eller om norsk politi har kapasitet til å gjennomføre en slik forsegling.

- Våre vurderinger avhenger av den aktuelle situasjonen som oppstår, svarer hun.

(NTB)