Derfor stiller KrF og Venstre asyl-ultimatum til regjeringen

Sentrumspartiene dypt skuffet over regjeringen.

TRYKKET STEMNING: Det er brutt ut full krig mellom sentrumspartiene og regjeringen om lengeværende asylbarn. På bildet, fra en annen anledning, vises Venstres Trine Skei Grande, KrFs Knut Arild Hareide, statsminister Erna Solberg (H) og Frp.-leder Siv Jensen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TRYKKET STEMNING: Det er brutt ut full krig mellom sentrumspartiene og regjeringen om lengeværende asylbarn. På bildet, fra en annen anledning, vises Venstres Trine Skei Grande, KrFs Knut Arild Hareide, statsminister Erna Solberg (H) og Frp.-leder Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er brutt ut full krig mellom sentrumspartiene og regjeringen om lengeværende asylbarn. Ifølge Dagsavisen har det spisset seg såpass til at regjeringen har fått et ultimatum fra småpartiene: Enten leverer dere et godt forslag for asylbarna ellers trekker Venstre og KrF seg fra hele asylavtalen.  

Dagbladet har fått bekreftet opplysningene.

Politisk tautrekking Den fastlåste situasjonen var tema på både KrF og Venstres gruppemøter onsdag. Etter det Dagbladet forstår, er partiene opptatt av å vise regjeringen at de mener alvor. Enkelte kilder gir også uttrykk for et ønske om å avdramatisere situasjonen.

Som Dagbladet har omtalt i flere artikler, har regjeringens forslag til en varig asylbarn-løsning i høst møtt massiv motstand i høringsrunden Både Redd Barna og Unicef Norge frykter at forskriftsendringen justisministeren sendte på høring i sommer, vil svekke barns rettigheter - nøyaktig det motsatte av hva forslaget er ment å oppnå. 

Barneombudet mener regjeringen gambler med barns rettssikkerhet. Norske utlendingsmyndigheter er heller ikke overbevist. Utlendingsnemnda mener forslaget er uklart på flere punkter, mens Utlendingsdirektoratet (UDI) slår fast i sin høringsuttalelse: Forslaget styrker ikke hensynet til barns beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer