Derfor streiker de

Partene sto i natt så langt unna hverandre at det ble brudd i forhandlingene.

STREIKER: Leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, leder for utdanningsforbundet, Mimi Bjerkestrand, og Anders Folkestad, leder av Unio, her på Klingenberg Kino under Streikestart for UNIO. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STREIKER: Leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, leder for utdanningsforbundet, Mimi Bjerkestrand, og Anders Folkestad, leder av Unio, her på Klingenberg Kino under Streikestart for UNIO. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Unio antydet staten en økonomisk ramme som ville gitt 100 000 ansatte i staten et generelt lønnstillegg på 9000 - 10 500 kr, det er langt mindre enn i privat sektor. Derfor velger de å bryte forhandlingene.

- Regjeringen avspiser oss med en dårligere lønnsvekst enn ansatte i privat sektor. Det er helt urimelig. Vi kan ikke godta at lønnsgapet til privat sektor fortsetter å øke, sier Arne Johannessen, streikeleder i Unio stat, i pressemeldingen.

Unio regner at lønnsforskjellen mellom ansatte med høyere utdanning i offentlig og privat sektor er mellom 150 000 og 250 000 kroner.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud sa i en pressemelding i dag tidlig at grunnen til at kravet ikke blir møtt er den økonomiske uroen i Europa.

- Kravene om en lønnsvekst betydelig over dette var vi ikke i nærheten av å kunne akseptere. Vi må ta inn over oss den usikre og ustabile situasjonen som råder i den globale økonomien og særlig i Europa. Dette påvirker også norsk økonomi, norske bedrifter og arbeidsplasser her hjemme. Det er både overraskende og skuffende
 at organisasjonene ikke har tatt dette alvoret inn over seg. Vi er nødt til å gjøre det. Derfor har vi nå kommet i den situasjonen vi har, sier Aasrud.