Trident Juncture

Derfor svarer Russland med egen øvelse

- Russerne går ofte høyt ut. Jeg tror ikke de skyter missiler, før jeg ser det.

NATO-ØVELSE: Trident Juncture, den store NATO-øvelsen, er i gang i Norge. Det er totalt 3000 militært personell fra de fleste NATO land i demonstrasjonen, deriblant over 20 fartøy, i overkant av 10 pansrede kjøretøy, 42 fly og 14 helikoptre.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NATO-ØVELSE: Trident Juncture, den store NATO-øvelsen, er i gang i Norge. Det er totalt 3000 militært personell fra de fleste NATO land i demonstrasjonen, deriblant over 20 fartøy, i overkant av 10 pansrede kjøretøy, 42 fly og 14 helikoptre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble det kjent at den russiske marinen har planer om å gjennomføre skarpskytingstester i Norskehavet torsdag, fredag og lørdag denne uka.

Testene skal etter planen skje utenfor Trøndelags- og Møre-kysten – delvis i det samme området som der Nato-øvelsen «Trident Juncture» foregår.

Karsten Friis, som er seniorrådgiver og leder for NUPI's forskningsgruppe for sikkerhet og forsvar, sier til Dagbladet at det han bekjent ikke har kommet noen forklaring fra russisk side om hvorfor denne øvelsen er lagt til akkurat dette stedet på nettopp dette tidspunktet. Han har likevel en teori om hva som er årsaken:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer