Derfor tegner han disse

På New Zealand har Geoff Upson tatt opp kampen mot dårlige veier på en litt spesiell måte.

GRØNN PENIS: Geoff Upson har tegnet over hundre slike tegninger på veier i New Zealand. Foto: Geoff Upson/Facebook
GRØNN PENIS: Geoff Upson har tegnet over hundre slike tegninger på veier i New Zealand. Foto: Geoff Upson/Facebook Vis mer
Publisert

Allerede tilbake i 2018 hadde Geoff Upson sett seg lei av dårlige veier med hull og humper. Han forteller at han hadde sendt et stort antall klager til veivesenet i Auckland, men uten at det ble gjort noen som helst.

- Jeg bruker mye tid på veien og blir veldig frustrert over dårlig kvalitet på veiene. Samtidig betaler vi masse penger i skatter og avgifter uten at myndighetene klarer å vedlikeholde de, forteller Upson til Dagbladet.

Derfor bestemte han seg heller for å ta saken i egne hender.

- Den første jeg tegnet var i 2018 og var over et stort hull i veien jeg hadde klaget over lenge.

Upson har siden den gang tegnet mange peniser rundt hull i veien, for å framprovosere en reaksjon fra myndighetene.

Planen: Da ser ikke veivesenet annet valg enn å dekke for penisene og dermed også hullene i veien.

DUO: Geoff Upson drar ofte ut på «kunstoppdrag» sammen med hunden sin. Foto: Geoff Upson/ Facebook
DUO: Geoff Upson drar ofte ut på «kunstoppdrag» sammen med hunden sin. Foto: Geoff Upson/ Facebook Vis mer

- Det har fungert mange ganger, men noen ganger drar veivesenet bare ut for å male over min tegning med svart maling, sier han.

Upsons strategi har blitt brukt av flere andre, også. I 2019 tegnet en britisk mann en penis på en vei i Middlesbrough. Kun dager seinere var veien fikset, skrev BBC.

Telefon fra politiet

Upson regner med at han har tegnet over 100 tegninger på veier rundt omkring på New Zealand.

Han legger ut bilder av mange av disse på sin Facebook-side. Der har han over 2000 følgere som heier han fram. Han forteller at de fleste han har snakket med har vært positive til «kunsten» hans.

SMÅ PENISER: Upson tegner peniser i alle størrelser. Foto: Geoff Upson / Facebook
SMÅ PENISER: Upson tegner peniser i alle størrelser. Foto: Geoff Upson / Facebook Vis mer

- Det er noen som har blitt støtt av den, men de aller fleste er fornøyde med at jeg gjør noe for å rette oppmerksomhet mot de dårlige veiene.

Men slettes ikke alle er like fornøyde.

Nå har veivesenet i Auckland sett seg lei av Upsons «kunst». Auckland Traffic har nemlig gått ut og sagt at de vurderer å anmelde Upson.

- Vi har en prosess vi går gjennom for å ta betalt for slik skade. Vi kan ikke forvente at skattebetalerne skal betale for hærverk, sier talsperson Natalie Polley til New Zealand Herald.

De mener at hans penis-tagging utgjør en sikkerhetsrisiko for andre førere. Tidligere denne uka fikk også Upson en telefon fra politiet

- De fortalte meg at de skulle snakke med Auckland Transport før de gikk videre med saken. Jeg har innrømmet at det er jeg som har tegnet på veien og jeg tror ikke Auckland Transport kommer til å anmelde saken.

- Vil du stoppe med tegningene hvis de gjør det?

- Jeg har ingen planer om flere tegninger, men hvis jeg fortsetter å se farlige hull i veien så føler jeg at jeg ikke har noe valg, avslutter Upson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer