Derfor tilbyr Susanne gratis sex

- Kommunen hetser oss prostituerte.

TIL MOTMÆLE: Susanne Møller er aktiv sexarbeider og talskvinne for 79 prostituerte i Danmark. De tilbyr gratis sex til klimadelegatene neste uke, i protest mot kommunens anti-prostitusjonskampanje. Foto: SIO
TIL MOTMÆLE: Susanne Møller er aktiv sexarbeider og talskvinne for 79 prostituerte i Danmark. De tilbyr gratis sex til klimadelegatene neste uke, i protest mot kommunens anti-prostitusjonskampanje. Foto: SIO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Susanne Møller, prostituert i København og talskvinne for Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), sier deres kampanje under det kommende klimatoppmøtet er et svar på det de oppfatter som årelang hets fra kommunens side.

Ved å framvise offisielt akkrediteringskort for FN-møtet, samt et postkort fra kommunenes anti-prostitusjonskampanje, vil delegatene kunne benytte seg av 79 organiserte sexarbeidere helt gratis.

- Vi gjør dette for å skape oppmerksomhet om et problem: At København kommune under toppmøtet profilerer seg selv på bekostning av en helt lovlig bransje. Dette rammer sexarbeiderne, som ikke er blitt rådspurt på forhånd, sier Møller til Dagbladet.

Derfor tilbyr Susanne gratis sex

Nekter for toppmøte-oppsving
Mens både Norge og Sverige har kriminalisert sexkjøp, er det fortsatt legalt å betale prostituerte for sex i Danmark.

Susanne Møller avviser blankt at sexmarkedet i København får et oppsving under store internasjonale hendelser i byen, slik det hevdes i kommunens behandling av anti- prostitusjonskampanjen.

- Dette er helt udokumenterte påstander. Vi lever av våre faste kunder, og kommer det noen ekstra til under slike møter, er det ikke noe vi legger merke til, hevder Møller.

SETTER SINNENE I KOK: Dette er holdningskampanjen der København kommune anmoder klimamøtedeltakerne om å ikke benytte seg av prostituerte under oppholdet i København.  Faksimile: København kommune
SETTER SINNENE I KOK: Dette er holdningskampanjen der København kommune anmoder klimamøtedeltakerne om å ikke benytte seg av prostituerte under oppholdet i København. Faksimile: København kommune Vis mer

- Selv om det var slik, er det feil å se på det som et problem. Om delegatene har sex eller ikke under toppmøtet, er det en privat sak. Det vi gjør er helt legalt og skader ingen, og som alle andre forretningsdrivende ønsker vi selvfølgelig flere kunder og bedre omsetning, argumenterer hun.

- Årelang hets
- Jeg synes det er forkastelig, det kommunen gjør. De innfører sin helt egen kriminalisering, legger hun til.

Talskvinna sier så drastiske tiltak som å tilby gratis sex er nødvendig for at de prostituerte skal kunne nå fram med sitt budskap.

- Kommunens mål er å få en prostitusjonsfri by. Toppmøtekampanjen er bare et ledd i det som har vært en årelang hets av sexarbeidere. Vi går gjerne i dialog med kommunen, men har så langt ikke hørt fra dem. Heller ikke at vi gikk ut med vår motkampanje, sier Susanne Møller.

Klimatoppmøtet

• København er vertskap for forhandlingene 7. - 18. desember. Det offisielle navnet er COP15.

• Mange tusen politikere, folk fra embedsverkene, forskere, miljøvernere, kjendiser og journalister er forventet å innta København under forhandlingene

København kommune har foreløpig ikke besvart Dagbladets anmodning om å kommentere denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer