Derfor tilbyr Susanne gratis sex

- Kommunen hetser oss prostituerte.

TIL MOTMÆLE: Susanne Møller er aktiv sexarbeider og talskvinne for 79 prostituerte i Danmark. De tilbyr gratis sex til klimadelegatene neste uke, i protest mot kommunens anti-prostitusjonskampanje. Foto: SIO
TIL MOTMÆLE: Susanne Møller er aktiv sexarbeider og talskvinne for 79 prostituerte i Danmark. De tilbyr gratis sex til klimadelegatene neste uke, i protest mot kommunens anti-prostitusjonskampanje. Foto: SIO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Susanne Møller, prostituert i København og talskvinne for Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO), sier deres kampanje under det kommende klimatoppmøtet er et svar på det de oppfatter som årelang hets fra kommunens side.

Ved å framvise offisielt akkrediteringskort for FN-møtet, samt et postkort fra kommunenes anti-prostitusjonskampanje, vil delegatene kunne benytte seg av 79 organiserte sexarbeidere helt gratis.

- Vi gjør dette for å skape oppmerksomhet om et problem: At København kommune under toppmøtet profilerer seg selv på bekostning av en helt lovlig bransje. Dette rammer sexarbeiderne, som ikke er blitt rådspurt på forhånd, sier Møller til Dagbladet.

Nekter for toppmøte-oppsvingMens både Norge og Sverige har kriminalisert sexkjøp, er det fortsatt legalt å betale prostituerte for sex i Danmark.

Susanne Møller avviser blankt at sexmarkedet i København får et oppsving under store internasjonale hendelser i byen, slik det hevdes i kommunens behandling av anti- prostitusjonskampanjen.

- Dette er helt udokumenterte påstander. Vi lever av våre faste kunder, og kommer det noen ekstra til under slike møter, er det ikke noe vi legger merke til, hevder Møller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer