KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Trond Ali Linstad har fått tildelt kongens fortjenestemedalje. 
Foto: ARASH A. NEJAD/SCANPIX
KONGENS FORTJENESTEMEDALJE: Trond Ali Linstad har fått tildelt kongens fortjenestemedalje. Foto: ARASH A. NEJAD/SCANPIXVis mer

Derfor tildeler Kongen Lindstad medaljen

Trond Ali Linstad la ut begrunnelsen på egen nettside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Debatten har rast etter at det ble kjent at Trond Ali Linstad får H.M. Kongens fortjenestemedalje i sølv.

Tidligere i dag valgte Linstad selv å publisere talen som skulle bli holdt under tildelingen på Nationaltheateret, som senere ble avlyst. Lindstad publiserte deler av talen på sin egen nettside koranen.no. Det kommer ikke fram hvem som skulle ha holdt talen.

«Trond Ali Linstad, Mine damer og herrer, og spesielt alle barn.

Hans Majestet kongen tildeler ordner og medaljer til personer som har gjort en særlig fortjenstfull innsats i samfunnet. Av statuttene for Kongens fortjenstmedalje fremgår følgende.

Medaljen utdeles som belønning for særlig fortjenestfullt arbeid gjennom lang tid i privat eller offentlig tjeneste, hvor innsatsen har ligget betydelig over det normale, og hvor vedkommende også har vist aktivt samfunnsengasjement utover sin arbeidsinnsats.

Et annet kriterium er at vedkommende har utøvet en livsinnsats som kan stå som eksempel for andre. Med grunnlag i dette meddeler jeg herved at Hans Majestet Kong Harald V har funnet Trond Ali Linstad verdig til å motta Kongens fortjenstmedalje.

Av initiativtagers begrunnelse fremgår (her meget forkortet) at mye av virksomheten bak medaljen er samlet i Urtehagen (islamske stiftelse), der Trond Ali Linstad er leder, stifter og en drivende kraft. Urtehagen er ved dette så visst delaktig i prisen, og Urtehagens brukere og ansatte gratuleres! Urtehagen driver blant annet barnehager for rundt 280 barn, Maurtu barnebondegård, og Urtehagen Videregående Friskole for 80 innvandrerkvinner.

Rundt 65 personer er ansatt i Urtehagen. Trond Ali Linstad er for øvrig med blant ni utvalgte personer i vandreutstillingen «Spor på Stedet», som nå blir vist på museer landet rundt. Han er tildelt Det Palestinske Røde Halvmånes fortjenstmedalje for arbeid blant palestinske flyktninger. I mange år har han vært fastlege i Oslo, med et stort antall innvandrerpasienter.

Jeg er overbevist om at din familie og medarbeidere og alle du har møtt gjennom ditt arbeid, gleder seg sammen med deg over den utmerkelse som du nå blir tildelt.

Jeg vil overrekke deg medaljen og uttrykke mine hjerteligste gratulasjoner. Du vil senere motta en invitasjon til audiens hos Hans Majestet Kongen, der du kan takke Kongen personlig for utmerkelsen».