Forsvinningssaken

Derfor tror de Hagen er uskyldig

Venner av Tom Hagen reagerte med sjokk da han ble pågrepet for drapet på kona. Nå støtter de den drapssiktede kameraten fullt ut.

STØTTER KOMPISEN: Tom Nilsen har kjent Tom Hagen i 40 år. Han støtter kompisen fult ut, og tror at den drapssiktede 70-åringen har kommet styrket ut av den siste tida. Video: Marie Røssland / Angelica Hagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drapssiktede Tom Hagen (70) ble fredag forrige uke løslatt fra varetekt, men politiet tror fortsatt at han står bak drapet på kona Anne-Elisabeth - blant venner kalt Lisbeth.

Hagen beskrives av venner som introvert, mediesky og lite datakyndig. For dem er det uforståelig at han skulle stå bak Norges største krimgåte.

- Jeg har bestandig sett på ham som en ærlig og fin kar. Han sier ting som det er og er bestemt. Jeg har ikke noe negativt å si om ham, sier Tom Nilsen.

Han har kjent Tom Hagen i nesten 40 år, og er overbevist om at kameraten er uskyldig. Dagbladet møter han på vennegjengens faste kafé på Metro-senteret på Lørenskog, bare et steinkast fra Hagens hjem i Sloraveien, som politiet mener er stedet hvor Lisbeth ble drept.

- Vi prater mye om sport. Vi er sportsidioter. Tom og jeg har vært mye rundt på sportsarrangementer flere steder i verden. Jeg støtter han fullt ut til det motsatte er bevist, sier Nilsen.

- En helt vanlig fyr

Han er lettet over at Eidsivating lagmannsrett forrige uke besluttet å løslate Hagen fordi det ikke er skjellig grunn til mistanke mot ham. Tom Hagen nekter straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer