TILTREKKES: - Fettet knyttes til områder av kvinnekroppen som får damer til å virke feminine: brystkjertler og hofter. Hoftene var allerede brede fordi kvinnene måtte føde babyer med store hoder, så menn begynte å bli tiltrukket av fettet som fikk hoftene til å se enda bredere ut, mener forsker David Bainbridge. Her illustrert ved ektemann Jay Z som tilrekkes av sin kone, Beyonce, under fjorårets Grammy-prisutdeling i USA. Foto: SCANPIX
TILTREKKES: - Fettet knyttes til områder av kvinnekroppen som får damer til å virke feminine: brystkjertler og hofter. Hoftene var allerede brede fordi kvinnene måtte føde babyer med store hoder, så menn begynte å bli tiltrukket av fettet som fikk hoftene til å se enda bredere ut, mener forsker David Bainbridge. Her illustrert ved ektemann Jay Z som tilrekkes av sin kone, Beyonce, under fjorårets Grammy-prisutdeling i USA. Foto: SCANPIXVis mer

Derfor tror denne mannen at kvinnerumpa har sørget for menneskerasens overlevelse

Forsker David Bainbridge kommer med en enkel, men sterk avsløring: Ingen andre dyr enn mennesket har en feit rumpe, og det er fordi kvinnerumpa tjener et høyere formål. Dens oppgave er rett og slett å redde menneskerasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi befinner oss på en universitetsavdeling i Cambridge, England, og jeg får privatundervisning i rommet til en av foreleserne. Men rundt halvveis i praten med David Bainbridge merker jeg at jeg sitter litt ukomfortabelt, både på grunn av og på tross av min ganske velpolstrete bakende.

Jeg var kommet hit for å høre denne biologen med forplantning som spesialfelt snakke om den majestetiske, fantastiske kvinnerumpa, men allerede fra begynnelsen av strevde jeg med å holde meg alvorlig, spesielt med tanke med hvor vi er hen. Etter en fascinerende utredning om evolusjonsvitenskap, mens blikket mitt gled over de lærde, store bokverkene langs veggen, bestemte jeg meg for eksempel for å kalle Bainbridge for «professor Rumpe», før jeg spurte:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn