Hustadvika:

Derfor unngikk Hurtigruten Hustadvika

På grunn av uværet valgte Hurtigruten å utsette avgangen et halvt døgn.

DROPPET SEILING: Hurtigruten på vei Nordover forbi Bud og Hustadvika søndag morgen. Lørdag valgte selskapet å droppe denne seilingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DROPPET SEILING: Hurtigruten på vei Nordover forbi Bud og Hustadvika søndag morgen. Lørdag valgte selskapet å droppe denne seilingen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hurtigruten seiler daglig mellom Bergen og Kirkenes, og har seilt langs norskekysten siden 1893. Rederiets skip passerer Hustadvika to ganger om dagen, året rundt. Det betyr om lag 700 ganger i året.

Kommunikasjonssjef i Hurtigruten Rune Thomas Ege. Foto: Hurtigruten
Kommunikasjonssjef i Hurtigruten Rune Thomas Ege. Foto: Hurtigruten Vis mer

Tok ikke sjansen

Men Hurtigruten tok ikke sjansen på å gå ut i uværet lørdag.

- På grunn av uværet og de dårlige værmeldingene valgte kapteinen å utsette avgangen fra Bergen et halvt døgn. Dermed gikk skipet fra Bergen lørdag formiddag, og passerte Hustadvika søndag morgen i stedet for lørdag kveld, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Et annet skip skulle seilt sørover fra Trondheim lørdag morgen, og passert gjennom uværet i retning Bergen på ettermiddagen og kvelden.

- I stedet valgte kapteinen å bli liggende i Trondheim, og vi har leid inn to fly for å frakte disse passasjerene til og fra Bergen, sier Ege.

Kapteinens avgjørelse

Ifølge Ege er det kapteinen som tar avgjørelsen om været er så dårlig at Hurtigruten må kansellere havner, eller bli liggende og vente til været løyer.

- Det er ikke så ofte været er så dårlig over så store områder som det har vært denne helga. Men det hender innimellom, og det gjorde at kapteinene valgte å vente til det bedret seg, sier han.

Det var 1373 personer om bord da cruiseskipet «Viking Sky» fikk motorstans i Hustadvika ved 14-tiden lørdag og sendte ut mayday-signal. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon. Skipet, med de resterende 436 passasjerene og mannskapet på 458, seilte søndag ettermiddag til Molde, assistert av flere slepebåter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer