Coronapressekonferansen:

Derfor utsatte de

Helseminister Bent Høie holder coronapressekonferanse tirsdag kveld. Pressekonferansen skulle opprinnelig gå av stabelen klokka 13, men ble utsatt. Ifølge Helsedirektoratet skal det legges fram nye påskeregler som skal være forståelig uansett hvor man er i landet.

PÅSKEINNSTRAMMINGER: Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør, sier de har kommet med forslag om innstramminger. Regjeringen holder pressekonferanse tirsdag kl.18. Reporter: Marie Røssland. Video: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen fortalte avdelingsdirektør Line Vold i FHI at de har rådet regjeringen til å stramme inn på tiltakene. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad opplyser til Dagbladet TV at også Helsedirektoratet har oversendt forslag om innstramminger.

- Vi har jobbet med innstrammingsforslag som vi har oversendt til regjeringen og som vil bli presentert på en pressekonferanse i kveld. Det er fordi vi nå er i en situasjon hvor smitten har økt jevnt og trutt. Vi har strenge tiltak, men ser også at i fylkene hvor de strenge tiltakene ikke gjelder, så dukker det opp nye tilfeller, sier Nakstad og legger til:

- Risikoen er ganske stor for nye smitteutbrudd i hele landet nå. Derfor er det viktig at det sikkerhetsnett vi har er tilpasset situasjonen med muterte virus og også tilpasset en ferietid hvor vi er mer sosiale i hverdagen. Derfor kommer det noen presiseringer, ikke minst råd for påsken, nå i kveld.

Pressekonferansen holdes klokka 18 tirsdag. I tillegg til helseministeren, vil helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i FHI være til stede.

- Behov for mer tid

Dagbladet har vært i kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet for en kommentar til at pressekonferansen er utsatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer