Derfor vil hun ha Jonas

MDG er fortsatt blokkuavhengige. Likevel er førstekandidat i Oslo, Lan Marie Berg, klar på at det er Jonas Gahr Støre (Ap) hun ønsker å snakke med om eventuelt samarbeid først.

VIL HA STØRE: Førstekandidat for MDG i Oslo, Lan Marie Berg, er klar på at hun ønsker et samarbeid med Ap og SV, med Jonas Gahr Støre som statsminister. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA STØRE: Førstekandidat for MDG i Oslo, Lan Marie Berg, er klar på at hun ønsker et samarbeid med Ap og SV, med Jonas Gahr Støre som statsminister. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Erna har sviktet totalt i klimapolitikken. Derfor vil MDG kaste dagens regjering og søke samarbeid med Ap og SV, som har gitt oss i MDG stort miljøgjennomslag i Oslo, sier førstekandidat for MDG i Oslo, Lan Marie Berg, til Dagbladet.

Til tross for at de definerer seg som blokkuavhengige, er MDG altså klare på hvem de vil gå først til for eventuelle forhandlinger etter valget.

Det er Jonas Gahr Støre.

Vil gi Ap sjansen

- I stedet for å samarbeide med dieselpopulistene i Sp vil jeg oppfordre Jonas til å se til Oslo. Her ser man hvor radikal og visjonær politikken blir når Ap samarbeider med SV og MDG. Og i alle fall vesentlig mer visjonær enn en Ap/Sp-regjering, som vil gå baklengs inn i framtida, sier Berg.

Det har gått to måneder siden Berg ble felt som byråd for miljø og samferdsel i Oslo, etter at de borgerlige og Rødt stemte for et mistillitsforslag mot henne.

Men tida med Ap i byrådet i Oslo er ikke over for MDG, og Lan Marie Berg er ikke i tvil om at samarbeidet med Ap har vært fruktbart for hovedstaden.

Hun håper at valgresultatet vil åpne for et liknende samarbeid nasjonalt, og ligger selv an til å få en plass på Stortinget fra høsten av, dersom meningsmålingene skulle slå til på valgdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer