Miley Cyrus

Derfor vil hun ikke ha barn

- Jorda er sint.

ARTIST: Miley Cyrus ønsker seg ikke barn under klimakrisen. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB Scanpix
ARTIST: Miley Cyrus ønsker seg ikke barn under klimakrisen. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jorda er sint. Vi får en drittplanet som jeg nekter å gi videre til mitt barn. Inntil jeg føler at barnet mitt ville levd på en jord som har fisker i vannet, vil jeg ikke bære fram en ny person som må håndtere dette, sier skuespiller og artist Miley Cyrus (26) i et nytt intervju med Elle.

Hun sammenlikner klimakrisen på jorda med kvinner, og sier at jorda er utmattet.

- Vi har gjort det samme mot jorda, som vi gjør mot kvinner. Vi kan ikke bare ta og ta, og forvente at den skal fortsette å produsere. Den er utmattet. Den kan ikke produsere.

Artisten mener denne problematikken er noe mange fra millenniumsgenerasjonen sliter med.

- Vi vil ikke reprodusere fordi vi vet at jorda ikke kan håndtere det, sier hun.

GRÅTKVALT: Miley Cyrus filmet seg selv mens hun gråtkvalt snakket om presidentvalget som Donald Trump vant. Video: Twitter / Miley Cyrus via AP Vis mer

- Elsker å sove

26-åringen er langt fra den eneste kjendisen som har uttalt at hun ikke vil ha barn. Skuespiller Eva Mendes (45) sa flere ganger at dette ikke var noe hun ønsket seg.

- Jeg vil ikke ha barn. Jeg elsker dem, og de er så søte, men jeg er altfor glad i å sove. Samtidig er jeg engstelig for det meste, uttalte 45-åringen blant annet i 2007, ifølge Marie Claire.

Slik ble det ikke. Mendez møtte Ryan Gosling, og sammen fikk de døtrene Esmeralda (4) og Amada (2) i 2014 og 2016.

- Det var det siste som kunne falt meg inn (å få barn, journ.anm.), men Ryan Gosling skjedde. Jeg mener, jeg forelsket meg i ham. Først da ga det meg mening å få … Ikke barn, men hans barn, sa hun i et intervju med Women’s Health Magazine.

Dette skrev Dagbladet om i april.

- Hektisk

I april ble blogger og tv-profil, Kristin Gjelsvik, mamma. Tidligere hadde også hun uttalt at hun ikke ville ha barn, og slo samtidig et slag for frivillig barnløshet.

- Jeg elsker livet som det er, og jeg velger å bruke all min tid på jobb, karriere, forholdet mitt, og reising … Det synes jeg ikke er egoistisk. Og livet er allerede så hektisk og kaotisk med bare to mennesker, så jeg tør ikke tenke på hvordan det hadde vært med én til, sa hun til Se og Hør i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer