NATO-møtet i Brussel:

Derfor vil Stoltenberg at NATO skal gjøre mer for å bekjempe IS

- I lys av angrepene i Manchester er det viktig å vise at NATO står sammen i kampen mot terror.

TERROR: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tok til orde for at NATO bør gjøre mer for å bekjempe IS spesielt og terror generelt. Stoltenberg argumenterte for at NATO bør bli et medlem av den USA-ledede koalisjonen mot IS. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TERROR: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tok til orde for at NATO bør gjøre mer for å bekjempe IS spesielt og terror generelt. Stoltenberg argumenterte for at NATO bør bli et medlem av den USA-ledede koalisjonen mot IS. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet): NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg argumenterte for at forsvarsalliansen skal bli et fullverdig medlem av den USA-ledede koalisjonen mot IS.

Det gjorde han under en pressekonferanse i NATOs hovedkvarter i Brussel i dag.

- I lys av angrepene i Manchester er det viktig å vise at NATO står sammen i kampen mot terror. Vi vil også kunne koordinere innsatsen bedre og dele informasjon. Det er altså et politisk argument, at vi sender et sterkt politisk budskap om enhet, og et praktisk argument, sier Stoltenberg.

22 drept

Mandag kveld like før 23.30 gikk en bombe av i fojaéområdet til Manchester Arena.

22 personer ble drept, deriblant barn, etter at 22 år gamle Salman Abedi - som utpekes av britisk politi som angriperen - sprengte seg selv i lufta. I arenaen hadde det vært en konsert med den populære artisten Ariana Grande.

Det var mange barn tilstede, og den 22 år gamle terroristen ventet tilsynelatende til konserten var ferdig og konsertgjengerne fylte fojaéområdet for å forlate lokalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer