Derfor vil Yaseen (35) ta med barna og reise fra nærområdene til Europa: - Hver dag sier de at de er nærmere en løsning i Syria, men den kommer aldri

Mens flyktningene strømmer til Europa, har Unicef og FN måttet kutte hjelpen til syriske flyktninger i Jordan.

SITTER FAST:  Jeg skulle gjerne dratt til Europa for barna mine, for utdanningen sin  skyld. Hjemme i Syria lå de alltid best an i klassen, her i leiren gjør de det dårlig på skolen, sier pappa Yaseen Mohammad Aljabaway (35). Sammen med mamma Salva Ismaeel Alsaady, Asma Yaseen Aljabaway (12), Remas Yaseen (2) og minstedatter Qamer Yaseen Aljabaway bor han i en container i verdens nest største flyktningleir.  Foto: Hans Arne Vedlog   /  Dagbladet

..
SITTER FAST: Jeg skulle gjerne dratt til Europa for barna mine, for utdanningen sin skyld. Hjemme i Syria lå de alltid best an i klassen, her i leiren gjør de det dårlig på skolen, sier pappa Yaseen Mohammad Aljabaway (35). Sammen med mamma Salva Ismaeel Alsaady, Asma Yaseen Aljabaway (12), Remas Yaseen (2) og minstedatter Qamer Yaseen Aljabaway bor han i en container i verdens nest største flyktningleir. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZAATARI, JORDAN (Dagbladet): Da oljelampa eksploderte inne i det lille flyktninghjemmet, tok hele det teppelagte rommet fyr i løpet av sekunder. Mamma og pappa tok barna i armene og styrtet ut, men de hadde for få armer. Qamer (2) ble igjen på innsida.

- Det skjedde på sekunder. Vi glemte henne. Hun lå og sov inne i containeren. Det er derfor hun ble brent, sier Yaseen Mohammad Aljabaway (35).

Toåringen har brannmerker opp gjennom armene. Hun hadde blåsvarte blemmer i hele ansiktet. Den lindrende kremmen kostet 35 dagslønner per tube. Pappa vil bort herfra, til et sted hvor datteren kan få behandling.

- Da jeg kom hit var det ikke noen vei til Europa. Jeg visste ikke om den og vi kom oss ikke engang trygt opp til Damaskus. Vi bestemte oss for å komme hit til Zaatari, sier Aljabaway.

I år har titusener på titusener av syrere gjort det hans familie håper å gjøre: Å dra til Europa.

Freden kommer aldri Det er lenge siden hjelpeorganisasjonene slo alarm om at de mangler penger til syriske flyktninger her. I Jordan er minst hver tiende person i landet syrisk flyktning, i Libanon er hver tredje person flyktning. Men likevel har både FN og Unicef måttet kutte i støtten til flyktninger i det siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer