Besøket i Bærum-moskeen:

Derfor ville hun ikke håndhilse

- Respektløst, skriver redaktør av den kristne avisa Dagen. Nå tar Zeliha Acar bladet fra munnen.

MISFORSTO: Kronprins Haakon lyktes ikke i å håndhilse på Zeliha Acar da han besøkte den terrorrammede moské al-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
MISFORSTO: Kronprins Haakon lyktes ikke i å håndhilse på Zeliha Acar da han besøkte den terrorrammede moské al-Noor Islamic Center på Skui i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag var kronprins Haakon på besøk for å vise sin støtte i en vanskelig tid etter terrorangrepet - det gikk ikke helt knirkefritt.

Da han skulle hilse på kvinnene til stede var det noen som ønsket å gjøre det i tråd med muslimsk tro - å legge høyre hånd til brystet og nikke. Det synes Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i den kristne avisa Dagen svært lite om.

Det var ABC Nyheter som først omtalte dette.

«Jeg mener det er respektløst når kronprins Haakon blir stående med hånda ut i løse luften fordi en kvinne nekter å håndhilse på ham fordi han er mann. Såpass aktelse bør man kunne vise vår kommende konge og statsoverhode.»

Didrik Søderlind rådgiver i Human-Etisk Forbund har svart på Selbekks twittermelding med en annen oppfatning.

- Jeg er litt delt her. Instinktene mine sier at han er gjest i dette huset og da bør han kanskje forholde seg til skikkene man finner der.

Utrolig at vi sitter og diskuterer et håndtrykk, skriver han seinere i tråden der flere er uenige med Søderlind.

Snakker ut

Kvinnen som har vært i en haglstorm på sosiale medier og nettaviser er Zeliha Acar, ungdomskoordinator i Islamsk Råd. I et intervju med Vårt Land snakker hun ut om hvordan hun selv opplevde situasjonen, og alt bråket i ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer