Derfor ville ikke Valla møte Yssen på Skavlan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På vei inn til Norges største talkshow Først & sist ville ikke Valla gi noen kommentarer. På vei ut fra Fredrik Skavlan tok hun seg likevel tid til å svare på spørsmål fra pressen.

Kort tid i forkant av opptakene til kveldens Skavlan-sending, hadde Vallas bitre fiende de siste dagene, Ingunn Yssen, meldt seg på programmet, i et forsøk på å møte sin tidligere overordnede ansikt til ansikt.

Det ville ikke Valla gå med på.

- Hvorfor ville du ikke møte Yssen på Skavlan?

- Jeg ville synes det var veldig feil hvis mitt første møte med Yssen på flere måneder skulle skje på tv. Jeg har vært beredt til når som helst å møte henne. Vi har innkalt henne til personalmøte, men har ikke fått i stand noe, sier Valla til Dagbladet.no på vei ut fra NRK-huset.

På spørsmål om hvorfor LO-lederen sa nei til å stille i debattprogrammet Dagsnytt 18, og i stedet prioriterte Skavlans talkshow, svarte Valla at avgjørelsen hadde med tid å gjøre.

- Det har å gjøre med at min tid er tilmålt. Dessuten var Skavlan den første forespørselen jeg fikk, sier Valla.

- Aldri sagt at hun er ubrukelig

SVARTE PÅ SPØRSMÅL FRA PRESSEN: På vei ut fra Fredrik Skavlans «Først & sist», måtte LO-lederen ta seg tid til å svare på spørsmål fra pressen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
SVARTE PÅ SPØRSMÅL FRA PRESSEN: På vei ut fra Fredrik Skavlans «Først & sist», måtte LO-lederen ta seg tid til å svare på spørsmål fra pressen. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

I årets første utgave av Først & sist ga Valla sin versjon av konflikten mellom henne og LOs tidligere internasjonale sekretær. Det skjedde bare timer etter at hun hadde kommet med et detaljert motangrep på beskyldningene fra Yssen.

Valla gikk i brevet langt i å antyde at Yssen hadde forsømt sine oppgaver som leder for LOs Internasjonale avdeling.

Men hos Skavlan benektet Valla at hun har skjelt ut Yssen i andres nærvær og kalt henne «ubrukelig». Dette hevder Yssen skal ha skjedd på flyplassen i Helsinki, da Yssen ikke hadde fått bestilt flybillletter på førsteklasse til Valla.

- Jeg har ikke på noe tidspunkt skreket til noen at de er ubrukelig. Jeg har aldri sagt at hun er ubrukelig.

- Så hun lyver? spurte Skavlan.

- Jeg vil ikke gå inn å karakterisere hennes utsagn, sa Valla, da hun satt i tv-studio.

Snakket om barneoppdragelse

Foruten å snakke om seg selv og sitt forhold til Yssen, var Valla også i studio for å snakke om barneoppdragelse.

Selv har Valla en datter med spesielle omsorgsbehov. En datter hun gledet seg til å tilbringe tid sammen med denne helgen, fortalte hun Skavlan og rundt 700 000 seere.

Rett før Valla forlot Marienlyst, gjorde hun også koblingen mellom Yssen-saken og barneoppdragelse.

- Det er det samme med barneoppdragelse. Når noen påstår noe, må man ta det på alvor å sjekke ut om det har noe rot i virkeligheten, og i dette tilfellet har det ikke det, sa Valla, som er blitt beskyldt for mobbing, trakassering og at hun ikke tåler kritikk.

<B>MØTTES IKKE ANSIKT TIL ANSIKT: </B> Gerd-Liv Valla ville ikke møte Ingunn Yssen i Skavlan-studio, slik Yssen ville.
MØTTE MED JUKSELAPP:</B> Mange seere reagerte på en tydelig «jukselapp» Valla hadde skrevet i venstre hånd (teksten er ikke synlig på bildet). Hva som sto der er ikke kjent.
TOK BAKVEIEN LO-leder Gerd-Liv Valla blir forsøkt "smuglet" ut bakveien etter programmet.
JA TIL SKAVLAN, NEI TIL DAGSNYTT 18: Gerd-Liv Valla sa ja til å stille i talkshow, men ville ikke delta i debattprogrammet Dagsnytt 18.