Derfor virker ikke sanksjonene mot Iran

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden FNs Sikkerhetsråd i resolusjonsform gikk inn for å fryse kontoene og forhindre utreisemulighetene til iranske tjenestemenn, inkludert medlemmer av Revolusjonsgarden, er det avdekket en hake ved sanksjonsregimet, som trådte i kraft fra nyttår.

USA mangler passnummer og annen informasjon på de personene og selskapene de har svartelistet. Av de 25 personene som ut fra FN-resolusjoner er ilagt reiserestriksjoner, har USA bare klart å iverksette sanksjoner mot to. USA mangler fortsatt informasjon på nesten en tredjedel av de 25 selskapene som står på FN-lista, skriver The New York Times.

Verre er det at når Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier fredag skal møte ministerkollegaene fra de fem faste medlemslandene i Sikkerhetsrådet vil han legge fra «bevis» for at USA og Frankrike driver med hykleri når de presser for tøffere sanksjoner mot Iran.

Bryter selv sanksjonene

• Flere franske selskaper, inkludert Peugeot, Renault, Total, BNP Paribas og Societé Générale, har knapt redusert sin forretningsvirksomhet med Iran, ifølge informasjon det tyske utenriksdepartementet har samlet inn, skriver tyske Der Spiegel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer