Derfor viser Salam Daher (39) frem de døde barna

Den libanesiske sivilforsvarslederen reddet Qana-ofre både i 2006 og 1996. Dette er jobben min, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Du har helt sikkert sett ham på bilder - både i år og tidligere år. Når bombene smeller og libanesiske mål blir truffet, er 39 år gamle Salem Daher en av de første på stedet med ambulanse for å redde det han kan ut av ruinene.

Bloggere har gitt ham et eget kallenavn. De kaller ham «Den grønne hjelmen» eller «The Qana-Guy». Ikke fordi de anser Salam Daher for å være en helt, men snarere fordi de mistenker han for å stå i ledtog med den libanesiske geriljaen Hizbollah.

De mest skeptiske sår tvil om bildene av Daher som bærer døde barn ut fra ruinene etter israelske bombeangrep. De har gått langt i å stemple bildene som propaganda og iscenesettelse for å få verdensopinionen over på libanesernes side i krigen.

Ber ikke om unnskyldning

Men 39 år gamle Salam Daher har ikke tenkt å be om unnskyldning for at han viser frem krigens dødsofre for pressefotografene. Han tilbakeviser også påstandene om at han er med i Hizbollah.

- Men det er ikke sant. Jeg tilhører ikke noe parti, sier han til nyhetsbyrået AP. AP måtte i likhet med to andre nyhetsbyråer imøtegå påstandene om at Qana-bildene fra forrige måned var iscenesatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer