Derfor vitnet Simen (23) i engelsk fotballdrakt

- Dagene hos Lineker var det første hyggelige som skjedde etter 22. juli.

- GÅR MYE BEDRE NÅ:  Simen Brænden Mortensen (23) var såvidt født da fotballegenden Gary Lineker rundet av sin karriere. Men etter en tur til Mallorca i august i fjor har han lært seg hvem Lineker er. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
- GÅR MYE BEDRE NÅ: Simen Brænden Mortensen (23) var såvidt født da fotballegenden Gary Lineker rundet av sin karriere. Men etter en tur til Mallorca i august i fjor har han lært seg hvem Lineker er. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Simen Brænden Mortensen stilte i Oslo tingrett i engelsk landslagsdrakt i navnet til 1980-tallets scoringskonge Gary Lineker og hans hjelpeorganisasjon for krigsofre - Help for Heroes.

Etter vitnemålet forklarer 23-åringen fra Hamar om hvorfor han hadde på seg fotballdrakt i retten:

- Det var for å tenke på det første, gode minnet etter 22. juli. Da dro noen venner og jeg til Mallorca, og vi hadde det veldig hyggelig på puben Lineker, som eies av Gary Lineker. Jeg kjøpte drakta der. Mallorca-turen og minnene fra Lineker var et viktig skritt på veien tilbake etter det fryktelige som hadde skjedd. Jeg hadde jo hørt om han fra fotballbanen fra før, sier Simen Brænden Mortensen til Dagbladet.

Han hadde landvakt i Utvika fredag 22. juli, og godkjente Breiviks legitimasjon som politimann.

Han var nervøs før vitnemålet, men veldig lettet etter:

- Ikke redd deg lenger - Jeg har fått svar på det jeg har tenkt mye på etterpå. Jeg kikket bort på han som et signal om «jeg er ikke redd for deg lenger». Det er deilig at det er overstått og at jeg har fått gitt mitt bidrag med å vitne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer