«Derfra kommer det bare halvaper»

Frp-politiker måtte sensureres på kronprinsparets Facebook-side.

FJERNET KOMMENTAR: Slottet fjernet kommentaren til Frp-nestleder fordi de anså den som rasistisk. Faksimile: Facebook
FJERNET KOMMENTAR: Slottet fjernet kommentaren til Frp-nestleder fordi de anså den som rasistisk. Faksimile: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Frp-politikeren Roger Madsen fra Moss kunne vel neppe vært klarere da han kommenterte på kronprinsparets Facebook-side fredag.

Han mener at afrikanerne henger litt etter i forhold til hvordan den vestlige verden fungerer og derfor heller burde vende kursen østover, ifølge P4.

I et intervju med P4 setter han det hele i sammenheng med hvordan han mener rettssaken mot Joshua French og Tjostolv Moland i Kongo har fungert.

«Prøv å besøke Østen istedenfor Afrika. Derfra kommer det bare halvaper. De må ha 2-3 generasjoner på å tilpasse seg, og det ser man støtt i media», skal det ha stått i kommentaren, som raskt ble fjernet av Slottet.

- Vi mener innlegget tenderte mot å ha et rasistisk innhold, derfor fjernet vi det, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen til P4.

Kommentaren ble postet under noen bilder fra kronprinsens besøk til Botswana.- Jeg har vel ikke noe sans for at de besøker noen der nede i det hele tatt, sier nestleder i Moss Frp, Roger Madsen til radiokanalen. 

Han mener kommentaren var uheldig og at den ikke var rasistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer