Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Derfra kommer det bare halvaper»

Frp-politiker måtte sensureres på kronprinsparets Facebook-side.

FJERNET KOMMENTAR: Slottet fjernet kommentaren til Frp-nestleder fordi de anså den som rasistisk. Faksimile: Facebook
FJERNET KOMMENTAR: Slottet fjernet kommentaren til Frp-nestleder fordi de anså den som rasistisk. Faksimile: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Frp-politikeren Roger Madsen fra Moss kunne vel neppe vært klarere da han kommenterte på kronprinsparets Facebook-side fredag.

Han mener at afrikanerne henger litt etter i forhold til hvordan den vestlige verden fungerer og derfor heller burde vende kursen østover, ifølge P4.

I et intervju med P4 setter han det hele i sammenheng med hvordan han mener rettssaken mot Joshua French og Tjostolv Moland i Kongo har fungert.

«Prøv å besøke Østen istedenfor Afrika. Derfra kommer det bare halvaper. De må ha 2-3 generasjoner på å tilpasse seg, og det ser man støtt i media», skal det ha stått i kommentaren, som raskt ble fjernet av Slottet.

- Vi mener innlegget tenderte mot å ha et rasistisk innhold, derfor fjernet vi det, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen til P4.

Kommentaren ble postet under noen bilder fra kronprinsens besøk til Botswana.

- Jeg har vel ikke noe sans for at de besøker noen der nede i det hele tatt, sier nestleder i Moss Frp, Roger Madsen til radiokanalen. 

Han mener kommentaren var uheldig og at den ikke var rasistisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media