Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derrick sponset av BMW

BERLIN (Dagbladet): «Kjør fram bilen, Harry,» sier overinspektør Derrick - og starter dermed vår jevnlige dose med snikreklame fra BMW. De siste 22 åra har Tysklands mest berømte TV-detektiv fått gratisbiler fra produsenten i Bayern. Mens den ekte politistyrken må forfølge virkelighetens skurker i falleferdige småbiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske avisa «Bild am Sonntag» avslører at Bayerische Motorenwerke (BMW) har en bilpark med 140 splitter nye kjøretøyer som lånes gratis ut til TV-produksjoner og filminnspillinger.

BMW også privat

Så når overinspektør Derrick og assistent Harry Klein setter seg godt til rette i forsetene, er det alltid i en blank og nypolert BMW av største modell og med alt ekstrautstyr. For tida kjører de populære politifolkene rundt i en BMW av 700-serien.

Og som om ikke dette skulle være nok, står det alltid en BMW med sjåfør klar til å kjøre hovedrolleinnehaveren Horst Tappert (73) til og fra TV-studio.

For dyr for politiet

Johannes Schulz er selv tidligere TV-forfatter, og har gjennom mange år hatt ansvaret for BMWs filmbiler i avdelingen «Product Placement». Han bekrefter at produsenten av «Derrick» får tjenestevognene stilt gratis til rådighet. Hvert halvår blir de byttet ut med nyere og blankere kjøretøyer, alltid i en prisklasse som til og med er fem-seks hakk for dyr til Münchens egen politidirektør. For ikke snakke om fotpolitifolkene - de må nøye seg med å rase rundt i halvgamle Opeler.