SOLGT: Dette brevet ble skrevet av Alexander Oskar Holverson og skulle til moren hans i New York. Dagen etterpå sank Titanic. Lørdag ble brevet solgt på auksjon til rekordsum. Foto: NTB Scanpix
SOLGT: Dette brevet ble skrevet av Alexander Oskar Holverson og skulle til moren hans i New York. Dagen etterpå sank Titanic. Lørdag ble brevet solgt på auksjon til rekordsum. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Dersom alt går bra, så er vi framme i New York på onsdag, skrev Alexander. Dagen etter døde han i historiens mest kjente skipsforlis

Titanic-brev fra den norskættede mannen ble lørdag solgt for drøyt 1,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dersom alt går bra ankommer vi New York onsdag morgen, skrev Alexander Oskar Holverson, som var passasjer på første klasse på Titanic.

Dagen etter gikk skipet ned.

Auksjon

Brevet hans er et av de siste kjente brevene som ble skrevet om bord på Titanic. Lørdag ble det solgt på en auksjon holdt av Henry Aldridge & Son i Devizes i England for 166.000 amerikanske dollar, det tilsvarer drøyt 1,3 millioner norske kroner. Det ble solgt av Holversons familie, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I brevet skriver Holverson, som reiste med sin kone, om et møte med en av skipets berømte passasjerer, John Jacob Astor, som på den tiden var en av verdens rikeste.

- Han ser ut som et hvilket som helst menneske på tross av at han har millioner. De sitter oppe på dekk sammen med oss andre.

Rekordsum

Brevet som skulle til Holversons mor som bodde i New York. Brevet ble funnet i mannens notatbok da han ble funnet i havet, skriver nettstedet AOL. Holversons far er fra Norge.

Auksjonarius Andrew Aldridge sier han er fornøyd med salget.

- Jeg er glad for at Titanic-brevet ble solgt til rekordsum. Det gjenspeiler at det er det viktigste Titanic-brevet vi noen gang har auksjonert, sier Aldrigde.

I 2014 ble et brev skrevet av Esther Hart, en passasjer på annen klasse om bord i ulykkesskipet, solgt for 1,2 millioner norske kroner.

Titanic sank under sin jomfrutur da det traff et isfjell på vei fra Southampton til New York. Mer enn 1.500 mennesker mistet livet da skipet gikk ned i morgentimene mandag 15. april 1912.

(Dagbladet/NTB)