- Dersom det kan bevises at soldaten som er tatt til fange er en drapsmann, så dreper vi ham

Syriske opprørere innrømmer systematiske henrettelser.

PÅ VAKT: Her er soldater fra «Free Syrian Army» på en post ved grensa til Tyrkia tidligere i april. Foto: REUTERS/Umit Bektas/NTBScanpix
PÅ VAKT: Her er soldater fra «Free Syrian Army» på en post ved grensa til Tyrkia tidligere i april. Foto: REUTERS/Umit Bektas/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dersom det kan bevises at soldaten som er tatt til fange er en drapsmann, så dreper vi ham, sier opprørslederen Bakr Mustafa i et intervju med Information.

Den danske avisen har møtt ham i byen Qusayr vest i Syria. Bakr Mustafa har 120 opprørssoldater under sin kommando.

- Soldatene som tas til fange, blir forhørt av folk som er spesialister på dette. Om vi finner ut at de er skyldige i drap, tortur eller voldtekt, blir de drept med en kule her, sier han og peker mot tinningen.

Tortur Opprørslederens beskrivelse stemmer overens med det øyenvitner tidligere har fortalt om slike utenomrettslige henrettelser, og med rapporter fra Human Rights Watch.

- Slike henrettelser kan på ingen måte beskrives som rettferdige rettssaker når tilståelse kan ha kommet under tortur, og når dommer og anklager er integrert i samme instans, sier Nadim Houry som leder menneskerettsorganisasjonens virksomhet i Syria.

- Det er på sin plass å minne opposisjonen om at den syriske revolusjonen startet som et krav om rettferdighet for alle, også krigsfanger, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer