Desember

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. desember:

På månedens første dag kunngjør Slottet at kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby har forlovet seg, og at de skal gifte seg. Bryllupet skal stå 25. august. På en pressekonferanse opptrer landets blivende dronning for første gang offentlig.

Mats Storvik blir dømt til to års fengsel for medvirkning til Hetal Amins selvmord. Hetal døde døde i Amsterdam i januar, av en overdose metadon Storvik hadde skaffet til veie.

3. desember:

Sentralstyret i Fremskrittspartiet starter suspensjon/eksklusjon av 16 medlemmer i Oslo Frp. Fylkesleder i Oslo og Stortingsrepresentant, Dag Danielsen, er blant de sentralstyret ønsker å ekskludere på grunn av illojalitet mot vedtak fattet av sentralstyret. 11. desember vinner Frp en overlegen seier i namsretten, mens Danielsen og de åtte andre påkjærer Namsrettens kjennelse til lagmannsretten. Advokat Per Danielsen politianmelder Carl I. Hagen for å ha avgitt falsk forklaring i retten.

6. desember:

Jens P. Heyerdahl kunngjør at han går av som konsernsjef i Orkla til sommeren. Finn Jebsen tar over roret.

9. desember:

15-årige Maiken Aanes Christensen fra Svelvik blir funnet drept på tettstedet Berger i Vestfold. En 19 år gammel kamerat blir kort tid etter siktet for drapet.

11. desember:

Familien til avdøde Robert Lund bestemmer seg for å anke dommen i røykesaken.

12. desember:

NSB ansetter administrerende direktør i Tine, Einar Enger, som ny konsernsjef. Konstituert konsernsjef, Arne Wam, ønsker ikke å være kandidat til stillingen.

En 33 år gammel tamil blir dømt til 11 års fengsel for forsettlig drap på landsmannen Rajakumaran Rasiah i Sykkylven på Sunnmøre høsten 1999.

15. desember:

Fryseskipet «Green Ålesund» går ned utenfor Haugesund. Mannskapet på 16 blir reddet av helikopter, og ingen blir skadd. Store oljemengder lekker ut i sjøen.

Utenriks

11. desember:

EU-landenes stats- og regjeringssjefer blir enige om innholdet i en ny traktat. Denne åpner for nye medlemsland. Men ellers står det igjen mange uløste problemer.

14. desember:

Omsider foreligger valgresultatene i USA, og George W. Bush utpekes som USAs neste president.

15. desember:

Den siste reaktoren som fortsatt var i bruk ved kjernekraftverket i Tsjernobyl i Ukraina blir tatt ut av drift.

Sport

15. desember:

Norge taper for Frankrike i kampen om 5. plass i håndball-EM i Romania. Rutinerte spillere som Kjersti Grini, Cecilie Leganger, Trine Haltvik, Tonje Larsen og Susann Goksør Bjerkrheim hadde takket nei til landslaget før Romania-EM.

17. desember:

Anne-Mari Gulbrandsen tar sin tredje bronsemedalje i senior-vm i svømming. I sommer sto hun for samme prestasjon i junior-vm.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

ÅRETS MANN:</B> George W. Bush gikk seirende ut av historiens lengste og mest konfliktfylte valgnatt, og ble kåret til Årets navn i det prestisjefylte magasinet prestisjefylte Times.
FORLOVELSESBILDET:</B> Etter den kongelige forlovelsen, stilte Norges kommende kongepar opp til fotografering på Skaugum.