IKKE PANGSTART PÅ JULEHANDELEN: Den første uka i måneden var omsetningen i landets kjøpesentre 4 prosent lavere enn i fjor, ifølge tall fra næringsorganisasjonen HSH. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX
IKKE PANGSTART PÅ JULEHANDELEN: Den første uka i måneden var omsetningen i landets kjøpesentre 4 prosent lavere enn i fjor, ifølge tall fra næringsorganisasjonen HSH. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Desemberhandelen ned 4 prosent

Folk startet julehandelen i desember forsiktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk startet julehandelen i desember forsiktig, viser tall fra næringsorganisasjonen HSH. Den første uka i måneden var omsetningen i landets kjøpesentre 4 prosent lavere enn i fjor.

Statistikken omfatter 150 kjøpesentre.

Omsetningen i uke 49 var 6,7 prosent høyere enn i uke 48, viser HSH-statistikken. Hvert fjerde senter hadde vekst i handelen sammenlignet med i fjor, og kjøpesentrene på Vestlandet har en bedre utvikling enn landsgjennomsnittet.

I de to siste ukene av november og den første uka i desember har sentrene omsatt for 1,7 prosent mindre enn i de tre samme ukene i fjor, viser tall Kvarud Analyse har innhentet for HSH.

- På grunn av kalenderforskyvningen er det fortsatt for tidlig å konkludere om hvordan årets julehandel vil ende. Siste dag i uke 49 i fjor var 9. desember, i år er det 7. desember. Vi var altså to dager nærmere julaften i fjor enn i år. Erfaringsmessig øker handelen kraftig de to siste ukene før jul, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i HSH.

Det ventes et oppsving i julehandelen nå når mange får desemberlønn mellom 10. og 12. desember.

(NTB)