Desmond Tutu tror på demokrati i Burma

- Ligner kampen mot apartheid i Sør-Afrika, sier Tutu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kampen for demokrati i Burma ligner kampen mot apartheid i Sør-Afrika, og burmeserne vil til slutt lykkes i sin kamp, tror nobelprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu.

- Munkene som har gått ut i gatene og demonstrert for demokrati, er svært modige, sier biskop Tutu fra sitt kontor i Cape Town. Selv vant han Nobels fredspris i 1994 etter å ha ledet de fredelige demonstrasjonene mot det hvite mindretallsstyret i Sør-Afrika. Det endte med at apartheidregimet falt, og at svarte og hvite fikk like demokratiske rettigheter.

- Det burmesiske folk har vist et fantastisk mot, og nå har de fått med seg de hellige menn i kampen. Det er påfallende likt massemønstringen i Sør-Afrika som til slutt veltet apartheidregimet, sier Tutu.

- Vi beundrer våre modige søstre og brødre i Burma og vil at de skal vite at vi støtter deres fredelige protester for å få en slutt på det undertrykkende regimet.

(NTB)

TROR PÅ DEMOKRATI: Fredsprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu berømmer de burmesiske munkenes mot. Foto: AFP/HENNING KAISER/SCANPIX
TROR PÅ DEMOKRATI: Fredsprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu berømmer de burmesiske munkenes mot. Foto: AFP/HENNING KAISER/SCANPIX Vis mer