Desperado amok

En 19 år gammel mann ble ved 3-tiden pågrepet av politiet, etter at han ranet og truet tilfeldige personer på gata i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er av afrikansk opprinnelse, stoppet først et par ved Akershus festning. Han trakk fram en revolver, og skal ha avfyrt to skudd i luften. Det er uvisst om han fikk med seg noen penger fra paret, men kvinnen ble slått i hodet. Deretter fortsatte han videre mot Kirkegata, hvor han stoppet en mann ved å rette revolveren mot hodet hans.

- Han sa at han skulle skyte, og trakk to ganger. Men våpenet klikket begge ganger, opplyser vaktsjef Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen praiet en drosje, og ba om å bli kjørt til en adresse i Dælenenggata. Her truet han sjåføren med revolveren, og sa at han også ville skyte mot politiet dersom sjåføren slo alarm.

Tabbe

Mistenkte ba om å få låne sjåførens mobiltelefon, og dermed kunne politiet spore ham opp på grunnlag av telefonnummeret han ringte. Det viste seg at det var et nummer til en adresse i Dælenenggata, og da bevæpnet politi slo til mot leiligheten fant de den mistenkte sovende på en sofa.

Revolveren ble funnet under sofaen, og mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ifølge politiet bar han preg av å være beruset.

NTB