Desperat alibi-kamp

KRISTIANSAND (Dagbladet): Viggo Kristiansen (21) kjemper desperat for å slippe unna barnemorder-stempelet. Kristiansen bedyrer at elektroniske spor og venner kan gi ham bedre alibi for drapstidspunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansens forsvarer vil be politiet gjennomføre en rekke nye avhør av vitner som den 21-åringen mener vil gi ham bedre alibi. Kristiansen mener det fins elektroniske spor som kan underbygge at han ikke var i Baneheia da jentene ble drept.

Kristiansen avviser beskyldningene fra kameraten Jan Helge Andersen (19) og politiet som mener han voldtok og drepte Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Andersen påstår kameraten voldtok begge jentene før han drepte Lena.

Selv har Andersen tilstått at han drepte Stine Sofie. Andersen har i politiavhør hevdet at det var Kristiansen som førte an og var alene om sexovergrepene.

Fortsatt venner

Kristiansen gjentok i et ti timers avhør i går at han mener kameraten lyver.

Hans forsvarer, advokat Tore H. Pettersen sier Kristiansen synes det er en tung beskyldning kameraten har rettet mot ham.

- Min klient har ingen forklaring på hvorfor kameraten skal lyve, men han anser fortsatt medsiktede som sin venn, sier Pettersen.

- Ikke min kniv

Kristiansen hevder han møtte sin kamerat, Jan Helge Andersen, i Baneheia like før klokka 18 drapskvelden. Deretter gikk han hjem for å mekke på en sykkel før han satt barnevakt utpå kvelden.

Politiet mener 21-åringen eier kniven som ble brukt under det dobbeltdrapet. Til tross for omfattende undersøkelser hjemme hos Kristiansen, i en bunker han og medsiktede Andersen disponerer og i et gammelt tilfluktsrom, har etterforskerneikke funnet drapsvåpenet.

I avhøret ble Kristiansen spurt i detalj om hans knivsamling. 21-åringen hevder ingen av hans kniver er brukt under drapene.

Politiet mener de har både tekniske og taktisk bevis som kan knytte Kristiansen til drapshandlingen. Politikilder opplyser de forventer 21-åringen etter hvert vil tilstå.

Innen to uker kan man sitte med den endelige beviset.

KJEMPER: Viggo Kristiansen.