Corona:

Desperat annonse vekker oppsikt

Pandemien er på ingen måte over i USA, og amerikanske sykehus kommer nå med en desperat bønn til befolkningen.

BELASTET: Sykehusene i den amerikanske delstaten Ohio er hardt presset som følge av den nye smittebølgen i USA. Nå kommer de med en desperat bønn. Foto: NTB
BELASTET: Sykehusene i den amerikanske delstaten Ohio er hardt presset som følge av den nye smittebølgen i USA. Nå kommer de med en desperat bønn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Den siste tida har man sett en voldsom smitteøkning i flere europeiske land.

I USA er situasjonen den samme: smittetallene stiger, det rapporteres stadig om flere coronarelaterte dødsfall og sykehusene fylles opp av uvaksinerte.

I den amerikanske delstaten Ohio er situasjonen verre enn noen gang. På bare ei uke har antall smittetilfeller steget med 30 prosent. I tillegg har antall coronarelaterte dødsfall økt med 16 prosent, skriver The Washington Post.

Delstatens sykehus er nå så hardt presset at de kommer med en desperat vaksinebønn til innbyggerne.

Avisannonse

Budskapet er formidlet gjennom en annonse publisert i delstatens største avis, The Plain Dealer.

- Hjelp, står det i annonsen som fyller en hel side.

- Vi trenger din hjelp. Vi har nå flere covid-pasienter på våre sykehus enn noen gang før. Og det store flertallet er uvaksinert. Dette kan forebygges, står det videre etterfulgt av en oppfordring om å ta vaksinen.

Under 55 prosent av innbyggerne i Ohio er fullvaksinert, ifølge avisa.

- Vi trenger at du bryr deg like mye som vi gjør, heter det avslutningsvis.

Annonsen, som er et samarbeid mellom de seks helsetjenestene Cleveland Clinic, MetroHealth, University Hospitals, Summa Health, U.S. Department of Veterans Affairs og St. Vincent Charity Medical Center, sto på trykk søndag.

Også i Minnesota har helsevesenet utformet en liknende avisannonse, der helsearbeidere forrige uke ble beskrevet som «hjerteknuste» og «overveldet», ifølge The Washington Post.

Sterke reaksjoner

Avisannonsen har de siste dagene sirkulert på sosiale medier.

Journalist Kaitlin Durbin er blant dem som har delt oppslaget på Twitter. I kommentarfeltet renner det inn med sterke reaksjoner:

- Propaganda, hevder en Twitter-bruker.

- Med mindre slike annonser er billige, er dette bortkastede penger.

- Wow, kan ikke tro at avisene nå tar et politisk standpunkt, skriver en annen.

- University Hospital og Cleveland Clinic droppet vaksinepåbud for sine ansatte, så de kan holde kjeft.

ALVORLIG: Espen Nakstad forteller om hva slags problemer omikron kan skape. Video: Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer

Omikron dominerer

Omikronvarianten av coronaviruset er nå dominerende i USA, knappe tre uker etter at den nye mutanten først ble oppdaget i landet.

- Den raser gjennom verden, sa ledende smittevernekspert, Anthony Fauci, om den nye mutanten tidligere denne uka, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Omtrent 27 prosent av amerikanere er fremdeles uvaksinerte.

I kjølvannet av den nye smittebølgen, minner USAs helsemyndigheter om viktigheten av å la seg vaksineres, ta en oppfriskningsdose, bruke munnbind og utvise generell aktsomhet.

Totalt er det registrert over 52 millioner coronatilfeller i USA, og 830 990 coronarelaterte dødsfall, ifølge ferske tall fra Worldometers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer