- Desperat Ap fusker med tall

- Desperasjonen begynner å ta Arbeiderpartiet når de nå fusker både med egne og andres tall, sier Høyres Per-Kristian Foss. Han vil ikke ha på seg at Høyres skattelettelser vil rasere velferdsstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motvind for Høyre?

Kebab-Høyre på frierferd

Foss, som i dag inviterer pressen til kafeen Lyst på sine barndomstrakter på Oslos østkant, angriper Ap for uredelighet i skattedebatten.

- Den siste tida har vi sett en ny trend fra Ap som jeg misliker sterkt. Ap gir falske framstillinger av egen og andres politikk, sier Foss, som punkt for punkt går gjennom det han kaller Ap's fusking med tall:

- Ap's parlamentariske leder Hill-Marta Solberg har flere ganger hevdet at Høyres forslag til skattelette bare utgjør 700 kroner for en person som tjener 300000 kroner i året. Statsminister Jens Stoltenberg har på sin side uttalt at Høyres skatteløfter vi gi gjennomsnittlig skattelette på 420 kroner.

- Utgjør 2000 kroner

- Begge påstandene er gale. Selve skatteletten utgjør 2000 kroner. I tillegg utgjør avgiftslettelsene 1200 kroner. En familie med to barn, ett under og ett over tre år, vil i tillegg får 900 kroner mer i økt barnetrygd og småbarnstillegg med Høyres opplegg. Dette er et opplegg som går inn i vårt 2001-budsjett og er finansiert ved kutt, sier Foss.

Han forsikrer at det ikke skal kuttes i kommunesektoren.

- Høyre og Ap har stort sett vært enige om kommuneøkonomien de seinere årene, og ved behandlingen av kommuneproposisjonen nylig var vi enige om rammene. Så når Ap nå kommer opp med mer penger til opprustning av skolene, må det være penger de har tryllet fram i det siste, sier Foss, som mener Ap også begår en feilslutning:

- Må bestemme seg

- Samtidig som Ap hevder at vi gir bare noen hundrelapper i skattelette, forsøker de å skremme velgerne med at vi vil gi gigantiske skattelettelser som vil undergrave velferdsordningene. Ap må nå bestemme seg for hvilken vinkel de skal angripe oss fra, sier Foss.

Han minner om at Høyre og Ap var enige da de nye retningslinjene for bruk av oljefondet ble vedtatt i Stortinget i vår.

OPPGITT: Per-Kristian Foss er oppgitt over det han kaller Ap's fusking med tall.Foto: TORE SANDBERG
GALT: - Ap's parlamentariske leder Hill-Marta Solberg har hevdet at Høyres skatteløfter bare utgjør 700 kroner for en person som tjener 300,000 i året. Dette er galt, sier Foss.
KORTSLUTNING: - Stoltenberg mener Høyres skatteløfter bare betyr noen hundrelapper, men forsøker å skremme med at vi vil undergrave velferdsordningene. Nå må han bestemme seg, sier Foss.