- Desperat Ap fusker med tall

- Desperasjonen begynner å ta Arbeiderpartiet når de nå fusker både med egne og andres tall, sier Høyres Per-Kristian Foss. Han vil ikke ha på seg at Høyres skattelettelser vil rasere velferdsstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Motvind for Høyre?

Kebab-Høyre på frierferd

Foss, som i dag inviterer pressen til kafeen Lyst på sine barndomstrakter på Oslos østkant, angriper Ap for uredelighet i skattedebatten.

- Den siste tida har vi sett en ny trend fra Ap som jeg misliker sterkt. Ap gir falske framstillinger av egen og andres politikk, sier Foss, som punkt for punkt går gjennom det han kaller Ap's fusking med tall:

- Ap's parlamentariske leder Hill-Marta Solberg har flere ganger hevdet at Høyres forslag til skattelette bare utgjør 700 kroner for en person som tjener 300000 kroner i året. Statsminister Jens Stoltenberg har på sin side uttalt at Høyres skatteløfter vi gi gjennomsnittlig skattelette på 420 kroner.

- Utgjør 2000 kroner

- Begge påstandene er gale. Selve skatteletten utgjør 2000 kroner. I tillegg utgjør avgiftslettelsene 1200 kroner. En familie med to barn, ett under og ett over tre år, vil i tillegg får 900 kroner mer i økt barnetrygd og småbarnstillegg med Høyres opplegg. Dette er et opplegg som går inn i vårt 2001-budsjett og er finansiert ved kutt, sier Foss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer