Har tatt 13 menneskeliv:

«Desperat» forsøk skal fange tigeren: - De bare elsker det

Soldater har gått i manngard og varmesøkende droner flyr over jungelen. Ingenting har fungert. Nå lukter det desperasjon, men godt, av landsbyens siste forsøk.

TIGERE: I landsbyen Pandharkawada har 13 mennesker blitt drept av en enkelt tiger de siste to åra. Den antas å ha kommet fra et vernet område i nærheten, som dette reservatet nær Chandrapur, et par mil øst for landsbyen i sentrale India. Foto: New York Times / NTB Scanpix
TIGERE: I landsbyen Pandharkawada har 13 mennesker blitt drept av en enkelt tiger de siste to åra. Den antas å ha kommet fra et vernet område i nærheten, som dette reservatet nær Chandrapur, et par mil øst for landsbyen i sentrale India. Foto: New York Times / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med ansiktet vendt ned mot bakken ble den eldre kvinnen funnet død i bomullsåkeren. På ryggen hadde hun store kloremerker.

Hun var det første offeret.

To år seinere har ei fem år gammel tiger tatt livet av ytterligere tolv personer fra den lille landsbyen Pandharkawada i sentrale India, skriver New York Times.

I to år har innbyggerne ønsket blod, men har ikke klart å fange tigeren. Det har heller ikke myndighetene.

Og det har ikke stått på innsatsen.

Droner og elefanter

De har kartlagt tigrene i området med blant annet DNA-tester og viltkameraer, og slått fast at tigeren som har tatt 13 menneskeliv er den fem år gamle tiger-hunnen.

At én tiger står bak så mange angrep på mennesker, er ifølge eksperter ekstremt uvanlig. Og det har vært uvanlig vanskelig å fange tigeren.

Soldater har gått i manngard i jungelområdene rundt landsbyen og bulldosere har regelrett valset over vegetasjon for å få bedre sikt.

Profesjonelle jegere har brukt timevis i jungelen for å montere kameraer og finne poster.

Droner med varmekameraer har flydd over området og fem elefanter med veterinærer på ryggen har ridd gjennom jungelen for å skremme den ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer