Desperat jakt i krisestat

- Wow, kvinnene her liker meg, sier Donald Trump. Han skrøt også av egen corona-friskmelding og hevdet han kunne «kysse alle». Men i Arizona sliter han verre enn noen republikaner på lenge.

TUSCON: I kveldens valg-rally kom Trump med nok et frieri mot en velgergruppe han sliter med - nemlig forstadskvinner. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TUCSON, Arizona (Dagbladet): Donald Trump kom rett fra Prescott omkring 300 kilometer lenger nord og til Tucson i Arizona natt til tirsdag. Presidenten er under voldsomt press i delstaten sørvest i USA.

Arizona er vanligvis plankekjøring for Republikanerne, men etter at coronaviruset slo ut i full blomst i USA i februar, har det gått rett ned for Trump på meningsmålingene.

Det er derfor han nå er på sjette besøk i delstaten i løpet av kampanjen. Arizona er blitt en kampstat der Joe Biden plutselig er favoritt.

Uten seier her vil det se veldig vanskelig ut for Trump for å ha håp om valgseier.

Skrøt av publikum

Biden leder nå med over tre prosentpoeng på et snitt av meningsmålingene - meningsmålinger Trump hevder er feilaktige. Likevel må han mobilisere alt han kan for å ha håp om å vinne staten.

FLERE TUSEN: Ifølge Trumps eget sikkerhetsapparat kan så mange som 10 000 mennesker ha vært inne på flyplassområdet i Tucson natt til tirsdag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
FLERE TUSEN: Ifølge Trumps eget sikkerhetsapparat kan så mange som 10 000 mennesker ha vært inne på flyplassområdet i Tucson natt til tirsdag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er til stede på flyplassen i Tucson der mange tusen mennesker møtte opp i 35 varmegrader for å følge presidenten natt til tirsdag norsk tid.

Han var noe forsinket, men Air Force One fikk landingstillatelse på flyplassen i Tucson klokka 00.25 - og presidenten ble tatt imot av et stort folkehav.

Trump var i perlehumør da han gikk på scenen rundt 00.45 og skrøt av størrelsen på publikum. Ifølge hans eget sikkerhetsapparat kan det ha vært over 10 000 mennesker på arrangementet.

- Om 15 dager skal vi vinne Arizona. Pandemien snur, vaksiner er på vei og jeg ser vel bra ut?Vi skal tilbake til et normalt liv. Det er det vi vil ha, sier han.

- Kvinnene liker meg!

Trump kom med nok et frieri mot en velgergruppe han sliter med - nemlig forstadskvinner.

PÅ VELGERJAKT: Trump i ettermiddagssola i Tucson mandag lokal tid. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB
PÅ VELGERJAKT: Trump i ettermiddagssola i Tucson mandag lokal tid. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB Vis mer

- Dere kommer ikke til å få kommunale boliger ved siden av dere.

- Det er utrolig hvordan kvinnene liker meg på denne siden, ikke sant? sier Trump og skuer ut blant publikum på sin høyre side.

TETT I TETT: Opp mot 10 000 mennesker sto tett i tett på en flyplass i Ocala da Trump var på besøk. En av dem var Dave Thorsen (70). Reporter i USA: Trym Mogen. Video: Mogen / AP. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer

Republikanerne har ikke tapt et presidentvalg i Arizona siden 1996, da Bill Clinton vant med drøyt to prosentpoeng mot Bob Dole. Trump slo Hillary Clinton med 3,5 prosentpoeng i 2016.

Nå er det Trump som ligger under med omkring 3,5 prosent på snittet av meningsmålingene mot Biden.

- Skal lære dem

- Biden vil overgi dere til Kina, viruset og radikale venstre, sa Trump under folkemøtet.

OPPGITT: Anthony Fauci var ikke imponert over Trumps arrangement i Rosehagen. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Vis mer

- Vi må vise Demokratene et knusende nederlag på 3. november.

- Jeg kommer til å kjempe hardere enn noen. Jeg elsker landet vårt. Dere vil aldri bli glemt igjen. Vi lærte dem det for fire år siden, men vi skal lære dem igjen, sier han.

- Jeg kan kysse alle som er her

Trump er nå særdeles opptatt med av å bruke det faktum at han ble frisk av coronavirus i valgkampen. Presidenten fikk en behandling av eksperimentelle medisiner som nesten ikke er prøvd på noen mennesker.

- Jeg er immun. Jeg kan kysse alle som er her. Dere vil ikke få det. Jeg hopper inn i publikummet med en gang, sier han.

Det er påvist flere tilfeller av dobbeltinfeksjon, og det er ingen vitenskapelige bevis på at presidenten er immun.

- Jeg følte meg som supermann og sa til legene: «få meg ut herfra!», sier han i natt.

- Trump kan fortsatt være smittefarlig, sa tidligere Harvard-forsker og virusprofil i USA, Eric Feigl-Ding til Dagbladet i forrige uke.

USA har over 220 000 dødsfall som følge av coronavirus og åtte millioner smittede.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer