PÅ PLASS I LIBYA:  Jeffrey Feltman, som er ansvarlig fro USAs Midtøsten-politikk, under en pressekonferanse i Benghazi lørdag. FOTO: Alexandre Meneghini, AP/SCANPIX.
PÅ PLASS I LIBYA: Jeffrey Feltman, som er ansvarlig fro USAs Midtøsten-politikk, under en pressekonferanse i Benghazi lørdag. FOTO: Alexandre Meneghini, AP/SCANPIX.Vis mer

Desperat Kadhafi ville forhandle med USA

Helt fram til lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Medarbeidere av Muammar Kadhafi gjorde flere desperate forsøk på å forhandle med USA rett for opprørernes storoffensiv mot Tripoli, sier amerikanske tjenestemenn.

 - Det var en rekke følere fra mange som hevdet at de representerte Kadhafi, inkludert en rekke desperate følere de siste 48 til 24 timer, sa talskvinne for utenriksdepartementet, Victoria Nuland, mandag.

Ville ikke gå av - Men ingen av dem var seriøse siden de ikke oppfylte minstekravet det internasjonale samfunnet insisterer på, nemlig at Kadhafi er villig til å gå av, sa hun videre.

Jeffrey Feltman, som er ansvarlig for USAs Midtøsten-politikk, sier at seks libyske tjenestemenn som hadde hatt kontakter med USA tidligere, forsøkte også å forhandle fram en løsning uten at Kadhafi skulle gå av.

Disse kontaktene fant sted så seint som lørdag kveld, like før opprørsoffensiven ble innledet, sier Feltman.

Han sier han oppfatter sonderingsforsøkene som et desperat forsøk på å finne en redningsline, kjøpe tid og hindre opprøret i Tripoli som de fryktet.

(NTB-AFP).