Desperat kamp for alibiet

LILLESTRØM (Dagbladet): Kristin Kirkemo Haukelands (28) personlige brev fra cella til sine aller nærmeste avslører at hun er svært glad for å ha alibi for drapsnatta. Brevene avdekker også Kristins desperate kamp for å bli trodd av politiet og retten. Nå blir brevene lagt fram i retten for å så tvil om hennes alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristins mange personlige brev vil bli lagt fram i bevismaterialet av advokat Frode Sulland, som forsvarer Veronica Orderud. Sulland bekrefter at han vil stille spørsmål basert på brevene når Kristin blir eksaminert om sitt alibi for drapsnatta.

- Brevene er ikke sentrale i forhold til dette, men vi mener at de fyller ut et bilde, sier Sulland til Dagbladet.

Brevene ble skrevet da Kristin satt i varetekt i Drammen kretsfengsel høsten 1999.

Sju ulike forklaringer

Kristin har i politiavhør gitt hele sju detaljrike, men delvis ulike forklaringer om hva hun foretok seg drapsnatta mellom 22. og 23. mai i 1999. Forklaring nummer sju, som nå er godt kjent, er at hun kjørte ut Aftenposten sammen med en kamerat og ringte vitsetelefonen fra sin mobiltelefon.

I Nes herredsrett gikk både påtalemyndigheten og ekteparet Orderuds forsvarere langt i å antyde at Kristin hadde oppkonstruert alibiet for drapsnatta. Politiet har uten hell forsøkt å bevise at Kristin ikke var på samme sted som mobiltelefonen sin den natta, og har antydet at hun hadde lånt den bort til kameraten Tommy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer