Desperat kamp mot epidemier

Meslinger, diaré og andre sykdommer er rapportert på Sri Lanka. Hjelpearbeidere jobber nå på spreng for å forhindre utbrudd av epidemier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COLOMBO (Dagbladet): Tusenvis av ofre etter flodbølgekatastrofen blir begravd i all hast for å unngå spredning av smittsomme sykdommer. Men mange områder har fremdeles ikke fått hjelp. Kampen mot epidemiene blir et kappløp med tida.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har advart mot at sykdommer og epidemier kan ta livet av like mange mennesker som selve flomkatastrofen.

Dødstallene stiger

Over 22 000 mennesker var inntil i går kveld rapportert døde på Sri Lanka. Ennå er mange savnet. Døde mennesker hentes fram fra ruiner av hus, fra tog og biler. Fremdeles har man ikke full oversikt over ødeleggelsene, og tallene på dødsofre stiger stadig.

Det som en gang var smilets land er rammet av sorg.

I sorgI landsbyen Katukurunda utenfor Colombo høres en jevn sum av gråt. Nok en begravelse samler innbyggerne til felles sorg. Denne gang er det en tobarnsfar som skal i jorda.

-  Alt er borte. Dette er ufattelig, helt ufattelig, sier Benedict Silva, som er kirketjener i den katolske kirken.

Det regner, til tross for at det er flere uker siden regntida skulle vært over. Ingenting er som det skal være her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.