Desperat kamp mot skogbranner i USA

Over 1.000 brannmenn kjemper en desperat kamp mot skogbrannen sør for Denver, Colorado, men klarer ikke å få kontroll over flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er satt inn 14 helikoptre og seks tankfly i slokkingsarbeidet, og stadig nye brannmannskaper kommer til Denver-området fra hele det vestlige USA. Men skogbranner raser i flere andre delstater, som California og New Mexico. Og katastrofealarmen stanser ikke med det, selv om problemet er det motsatte andre steder.

I Minnesota er store deler av de nordvestlige områdene satt under vann, etter at elver har gått over sine bredder, og delstatsmyndighetene har erklært flere kommuner for katastrofeområder.

Men i Colorado venter innbyggerne med lengsel på regn, og håpet steg onsdag kveld da det ble meldt tordenvær. Men det var mer lyn og torden enn regn som kom inn over delstaten, og lynnedslag førte til nye brannstiftelser.

Hittil er det meldt om 50 nedbrente hus, og 3.100 boliger er allerede evakuert. Mer enn 40.000 innbyggere venter fortsatt på ordre om evakuering.

Denver ikke truet

Colorados guvernør Bill Owens sa onsdag kveld at han ikke tror selve Denver er truet av skogbrannen. Men flere av de ytre forstedene ligger i faresonen, og her kan det bli aktuelt med evakuering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer