Desperat kamp mot snø, kulde og klokka

Har ikke hørt fra hundeføreren på et døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka tikker raskt for den kjente hundekjøreren og turistverten Roger Seem (41) og letemannskapene som kjemper mot snø, kulde og vind i Trollheimen i kveld. I går kveld ved 19-tiden meldte den lokalkjente fjellmannen på mobilen at han hadde problemer.

Siden da har det kommet en meter snø, det har vært konstant 8-10 kuldegrader, og sikten er så dårlig at et Sea King redningshelikopter måtte gi opp det planlagte søket i ettermiddag mens det fortsatt var dagslys.

Det siste livstegnet fra fjellmannen og de 12 hundene kom ved 13-tiden i dag. Da varslet Seem i en sms at han fryser og at mobilbatteriet er i ferd med å gå tomt. Siden har det vært stille, og ved fire-tiden i natt hadde letemannskapene ennå ikke funnet spor etter mannen.

- Vi har dessverre ikke kommet i kontakt med mannen. Akkurat nå er det snakk om å trekke mannskapene i hus, på grunn av det ekstremt dårlige været, sier operasjonsleder Harald Todal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved firetiden lørdag morgen. Letingen intensiveres med flere og nye mannskaper i morgentimene i dag.

Ingen elektroniske spor

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer