NESTEN USTOPPELIG: Republikanske ledere kjemper med nebb og klør for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NESTEN USTOPPELIG: Republikanske ledere kjemper med nebb og klør for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Desperat kamp på bakrommet for å stanse Trump

Mens Donald Trump tramper videre med seiere i den republikanske presidentnominasjonen denne uka, foregår en desperat kamp på bakrommet for å få stoppet ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

NEW YORK (Dagbladet): Denne uka vant kjendisrikingen og eiendomsmogulen, som har kastet opp ned på det republikanske partiet siden han kunngjorde sitt presidentkandidatur i fjor sommer, nominasjonsvalgene i så ulike delstater som Hawaii, Mississippi og Michigan.

På alle fronter fosser den usannsynlige kandidaten fortsatt fram. Imidlertid jobbes det intenst på bakrommet hos partieeliten, som ikke kan fordra Trump, med en plan for likevel å hindre at han blir partiets presidentkandidat.

Ingen andre av de republikanske kandidatene, Ted Cruz, Marco Rubio eller John Kasich, har lenger noe reelt håp om å vinne en majoritet av delegatene til landsmøtet i løpet av nominasjonsvalgene. Dermed handler alt nå om å unngå at Trump vinner et slikt flertall. Klarer de å nekte ham flertallet, kan sommerens republikanske landsmøte bety hestehandel uten sidestykke og kampvotering. Det kan samtidig rive hele partiet i stykker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn