Desperat lederkamp til det siste

Mens Audun Lysbakken måtte forklare seg for landsstyret, kjempet hans motstandere en innbitt kamp om å finne en villig kandidat til å stille opp mot ham.

ENESTE KANDIDAT: Audun Lysbakken tviholder på sitt kandidatur, selv om motstanden mot ham har vokst i partiet den siste uka. Likevel går det mot at SV går til valg med bare ett navn på blokka, nemlig Lysbakkens. Selv sier Lysbakken at han føler på stor tillit i partiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENESTE KANDIDAT: Audun Lysbakken tviholder på sitt kandidatur, selv om motstanden mot ham har vokst i partiet den siste uka. Likevel går det mot at SV går til valg med bare ett navn på blokka, nemlig Lysbakkens. Selv sier Lysbakken at han føler på stor tillit i partiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Men fortsatt utelukkes det ikke at det kan komme overraskende benkeforslag når valget i dag står 17.30.

Sent i går kveld hadde SVs valgkomité et møte i all hemmelighet for å diskutere den vanskelige striden om ledervervet.

Mye tydet i går på at Audun Lysbakkens motstandere hadde gitt opp å finne en kandidat som ville utfordre den avgåtte statsråden.

I komiteen ble det etter hvert erkjent at det kvelden før landsmøtet bare var én reell kandidat til lederveret, nemlig Audun Lysbakken.

Intens kamp Mindretallet som ønsket seg en annen leder har sittet stille siden Heikki Holmås kastet inn håndkleet 14. februar. Den siste uka har de imidlertid fått blod på tann.

Helt siden Lysbakken forlot sin ministerpost, har det i kulissene foregått en intens kamp for å få fram en motkandidat.

- Mange SV-medlemmer er bekymret for hvordan dette skal gå, sa valgkomitémedlem Kjersti Markusson til Dagbladet i går.

Irritasjon over partiledelsen Det har skapt irritasjon i deler av partiet at ledelsen, med Kristin Halvorsen i spissen, slo ring om Lysbakken dagen han trakk seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer