Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Desperat leteaksjon: Mann falt over bord fra «norsk» luksus-cruise

Søker både på land og til sjøs.

LETEAKSJON: Det er igangsatt en omfattende leteaksjon etter en mann som falt over bord fra cruiseskipet «Norwegian Spirit» natt til tirsdag. Foto: Piergiuliano Chesi / Wikimedia Commons
LETEAKSJON: Det er igangsatt en omfattende leteaksjon etter en mann som falt over bord fra cruiseskipet «Norwegian Spirit» natt til tirsdag. Foto: Piergiuliano Chesi / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt ti båter og skip, i tillegg til to helikopter og ett fly, deltar i en omfattende leteaksjon etter en passasjer som falt over bord fra cruiseskipet «Norwegian Spirit» i havet sørvest for Spania, melder spanske RTN Newspaper.

Den spanske kystvakta sier at «Norwegian Spirit», som drives av det tidligere norskeide selskapet Norwegian Cruise Line, slo alarm ved 2-tida i natt, skriver The Express.

Det skal være rundt 3000 turister om bord på skipet, som i utgangspunktet skulle ha gått i havn i Alicante i dag tidlig. Skipet deltok i leteaksjonen i morgentimene, men skal nå være på vei videre til Barcelona, skriver avisa.

Den savnede turisten beskrives som en 34 år gammel mann av saudi-arabisk opprinnelse. Det er foreløpig uklart hvordan mannen havnet over bord.

- Vi ble varslet klokka 02.15 om at en mann hadde havnet over bord fra «Norwegian Spirit», rundt 48 kilometer sørvest for havnebyen Cartagena, sier en talsperson fra den spanske kystvakta, ifølge avisa.

Norwegian Cruise Line ble startet opp av den norske skipsrederen Knut Utstein Kloster, under navnet Norwegian Caribbean Line i 1966. Over 30 år seinere, i 1999, ble selskapet solgt til det asiatiske rederiet Star Cruises, ifølge Aftenposten.

Selskapet omtaler selv «Norwegian Spirit» som et luksuscruise.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling