Desperat leting etter Inghild (19)

DALSBYGDA (Dagbladet): Store letemannskaper søkte i hele går etter Inghild Hestholm (19), som har vært savnet i Dalsbygda i Norddal kommune i Møre og Romsdal siden tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vil tre taktiske etterforskere fra Kripos komme til den lille bygda for å assistere de lokale politietterforskerne.

Politiet har ingen spor etter den savnede jenta og vil derfor ikke utelukke noe som helst i sitt arbeid for å finne henne, heller ikke at forsvinningen kan ha en sammenheng med drapet på Trude Espaas i nabobygda Geiranger for to år siden.

- Vi må også jobbe ut ifra den verst tenkelige teori, sier politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politikammer.

Kripos-bistand

Etterforskningsledelsen understreker samtidig at de inntil nå har arbeidet ut ifra at det er en forsvinningssak, og at de ikke har holdepunkter for å si at det kan være en kriminalsak.

Politiinspektør Ingvar Bøen sier at etterforskningsledelsen har valgt å søke bistand fra Kripos fordi de besitter kunnskap og erfaring i å kartlegge hva som kan ha skjedd i forbindelse med forsvinningen av Inghild Hestholm fra Hareid på Sunnmøre.

Bøen sier at de trolig også vil be om teknisk bistand, men han vil ikke komme inn på hva de tekniske etterforskerne skal konsentrere sitt arbeid om. Politiet vil i dag foreta en nøye gjennomgang av det lille huset som Inghild Hestholm har bodd i siden hun kom til Dalsbygda for en drøy måned siden.

Kjøpte ny bil

- Folk i denne bygda er veldig flinke til å komme med informasjon til politiet, men vi har ikke fått opplysninger om spesielle menn eller biler som er observert her, sier lensmann Jens-Arne Hessegjerde ved Stranda og Norddal lensmannskontor.
Utenfor huset hennes står en sykkel, og en personbil som den unge læreren kjøpte få dager før hun forsvant.