Desperat Osama bin Laden

PESHAWAR (Dagbladet): - Jeg tror Osama bin Laden er desperat og kan finne på hva som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nye rakett-angrep mulig

Det sier Rahimullah Yusufzai til Dagbladet. Den pakistanske journalisten har møtt bin Laden to ganger og er den siste reporteren som har intervjuet verdens mest ettersøkte mann.

Natt til lille julaften i fjor tilbrakte Rahimullah Yusufzai ansikt til ansikt med mannen som USA har utpekt som fiende nummer én. Siden den gang har ingen journalister truffet Osama bin Laden.

USA mener bin Laden sto bak bombene som drepte 263 personer i de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania.

- Osama bin Laden er blitt angrepet, han er på flukt og blir beskyldt for terror over hele verden. Han har heller ingen steder å dra dersom han blir kastet ut av Afghanistan. I desperasjon kan han gjøre hva som helst, sier Yusufzai.

Kort varsel

Bare på noen timers varsel dro han fra Pakistan for å intervjue bin Laden i Afghanistan 22. desember i fjor. Bare én annen journalist har møtt bin Laden etter de amerikanske rakettangrepene mot Afghanistan i fjor sommer.

- Jeg ble hentet i byen Kandahar ved halvtolvtida om natta. I mørket kjørte vi halvannen time ut av byen og opp i fjellene. Der møtte jeg bin Laden på ett av hans skjulesteder. Jeg snakket med ham til tre om morgenen.

Rahimullah Yusufzai er sjef for Peshawar-kontoret til den pakistanske avisa The News. men jobber også for BBC og amerikanske Time Magazine.

Vennlig

Han beskriver Osama bin Laden som en vennlig og tilbakeholden mann, men med krystallklare meninger. Samtidig liker han å skryte.

- Han er høy og imponerende. Til tross for at han må bruke stokk på grunn av ryggproblemer, var han i godt humør. Han er like sterk i sin overbevisning som tidligere. Osama har gjort seg opp en mening og er villig til å dø for saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer