Desperat pengejakt i Østen

Norges største gjeldsslave, finansakrobaten Thomas Øye (30), jakter nå desperat i Hongkong for å finne en løsning sine problemer. Øye ønsker sammen med et knippe norske og utenlandske investorer å tjene millioner i Asia. Imens tripper kreditorene utålmodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å snøre seg til for alvor rundt finansakrobaten Thomas Øye. Helt siden juni i fjor har han slitt med milliongjeld til et titall kreditorer.

Totalt skylder han rundt 70 millioner kroner, men gjelden er nå nedforhandlet til rundt halvparten.

Samtlige kreditorer skrev på nyåret under en nedbetalingsavtale, men pengene har likevel latt vente på seg. Likevel sitter de stille på gjerdet og venter, mens investoren Øye stadig utvider sine jaktmarkeder på utkikk etter spennende prosjekter som kan gi fortjeneste til å betale kreditorene.

Hongkong-prosjekter

Dagbladet kjenner til at Øye for tida jobber med tre forskjellige prosjekter som kan gi kreditorene håp om få tilbake millionene.

Thomas Øye har underskrevet en avtale som gjør at han ikke har noen mulighet til å kommentere prosjektene, som flere av hans partnere nå jobber hektisk for å få i mål. Dagbladet kjenner til at flere av Øyes kreditorer er informert om disse prosjektene, og at det er en av grunnene til at ingen av dem så langt har gått til skifteretten.

Dagbladet har kjennskap til disse konkrete prosjektene som Øye jobber med:

  • Øyes partner Reidar Goffeng er for tida i Hongkong, der han jobber opp mot et firma i teknologibransjen. En løsning skal ligge rundt to uker fram i tid.
  • På oppdrag fra en annen kjent person i finansmiljøet prøver Øye å gjøre en avtale med klesmerket Diesel i USA. Øye skal få et betydelig beløp for å være døråpner for denne personen.
  • I tillegg jobber Øye aktivt i et norsk teknologiselskap med flere kjente investorer på aksjonærlista.

Sviktet

Situasjonen ble kritisk for Øye etter at han trodde han hadde nådd målet i desember i fjor.

Da sto han fram i Dagbladet og fortalte om sin redningsmann - den britiske forretningsmannen Adrian Laby.

Laby, som ifølge Øye er god for milliarder av kroner, var fascinert av Øye som hadde klart å lokke ham med på dårlige forretninger. Dette var ifølge Laby en så stor prestasjon at han hadde tro på Øye. De to startet derfor et investeringsselskap sammen, og Laby tok på seg ansvaret for Øyes tyngende gjeldsbyrde.

For å betjene denne gjelda tok Laby opp et lån i Finansbanken.

I mellomtida begynte imidlertid andre norske forretningsmenn å fatte interesse for Laby og hans penger. Gjennom disse investorene ble det påstått at Øyes gjeldsbyrde var større enn først antatt. Øye skal overfor Laby ha dokumentert at så ikke er tilfelle. Likevel har ikke de to kommet til enighet.

Saken er nå et anliggende mellom Laby og Finansbanken. Etter det Dagbladet forstår kan enden på visa bli at Finansbanken blir sittende igjen med regninga.

  • Thomas Øye ønsker ikke å kommentere sin kamp mot gjeldskravene overfor Dagbladet, men han har fortsatt håp om å komme til enighet med kreditorene innen relativt kort tid.

<B>SER MOT ØST:</B> Tidligere har Thomas Øye prøvd å finne løsningen påp sine gjeldsproblemer i Norge og Europa. Nå jakter han på penger til å betjene kreditorene i Hong Kong.