Desperat SMS-krangel mellom Ap-topper

Midt under smitteutbruddet i Grenland tok det fyr mellom Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap) og Skien-ordfører Hedda Five (Ap). «Du kan ikke styre over Skien og kommunene rundt deg», var Fives klare melding.

BEKYMRET: Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn kjempet en innbitt kamp for å få med nabokommunene på strengere tiltak da grenlandsområdet tidligere i mai hadde høyest smitte i landet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKYMRET: Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn kjempet en innbitt kamp for å få med nabokommunene på strengere tiltak da grenlandsområdet tidligere i mai hadde høyest smitte i landet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hadde åpne puber og stengte skoler. Det gikk jo ikke, sier ordfører Robin Kåss til Dagbladet i dag.

Han snakker om den dramatiske situasjonen i grenlandsområdet i starten av mai. Smitten var høyest i landet, men Porsgrunn og Skien klarte ikke å bli enige om tiltaksnivået.

Kommunene er tett sammensveiset og det klare rådet fra helsemyndighetene var at de måtte ha like tiltak. Hvis Porsgrunn skulle stenge pubene - slik ordfører Kåss ønsket - ville det ført til at alle bare dro ut på byen i Skien.

- Det var kommunen som ønsket minst tiltak som satte standarden. Vi kunne presset fram en situasjon der også Skien ville stenge, men det ville vært uansvarlig, sier Kåss.

Krangelen mellom Kåss og ordførerkollega Hedda Five i Skien - også fra Arbeiderpartiet - er kjent, men Dagbladet har nå fått innsyn i korrespondansen mellom de to i dagene før Kåss endelig fikk det som han ville.

Staten grep nemlig til slutt inn og innførte langt strengere tiltak - og smitten har siden gått raskt ned.

Five er imidlertid ikke enig i at fasiten viser at Kåss hadde rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer