Desperat søk etter overlevende

Rundt 30 mennesker er innesperret etter en eksplosjon i en gruve i Russland. 22 er funnet døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Eksplosjonen skjedde i en kullgruve i Kemerovoregionen i Sibir ved ett-tida i natt norsk tid. 13 personer er reddet, men fortsatt kan så mange som 30 mennesker være innesperret opptil 700 meter under bakken.

En russisk tv-kanal melder at redningsmannskapene hører rop fra innesperrede, men det blir ikke bekreftet av andre kilder.

En politioffiser sier at de tror eksplosjonen skjedde 560 meter under bakken.

Pårørende strømmer til ulykkesstedet i busser, for å høre om det er noe nytt om de savnede gruvearbeiderne. Så langt har de ikke fått noen oppløftende meldinger.

De rundt 30 arbeiderne kan befinne seg hele fem kilometer unna hovedsjakta. Den korteste veien ned til stedet de antas i befinne seg, er sperret. Redningsarbeiderne må dermed ta seg ned til dem gjennom en tilstøtende gruve.

Over 600 mennesker er ansatt ved gruva, som ligger i byen Osinniki. Gruva ble åpnet i 1998.

Russland har vært herjet av flere store gruveulykker de siste årene. I juni i fjor døde tolv mennesker etter en eksplosjon i en gruve i samme distrikt.

I oktober døde to menn da en gruve i Sør-Russland ble fylt med vann. 69 mennesker ble reddet, elleve av dem ble først hentet ut etter seks dager.

Kilder: AP, NTV, Rossiya tv, ITAR-Tass, BBC

SORG: Pårørende strømmer til gruva.
LETER: Flere gruvearbeidere deltar i søket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer