Desperat vitnejakt

Samtidig som dykkere søker etter den drepte Linda Didriksens bag, forsøker nå politiet desperat å få tak i vitner fra drapsdøgnet for over et år siden. Ti vitner er etterlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de ukjente vitnene er en mann kledd i militær kamuflasjedrakt.

I går ble det endelig konstatert at det var Linda Didriksens levninger som ble funnet i Storvikskaret i Gildeskål kommune.

Kamuflasje

Dykkerne søkte i hele går i elvemunningen der noen av klærne til Linda Didriksen ble funnet i forrige uke.

De ti vitnene som er etterlyst, skal med ett unntak ha befunnet seg på steder der de kan ha gjort viktige observasjoner rundt stedet der den drepte jenta ble funnet.

  • En mann i kamuflasjedrakt er observert i krysset gamle riksvei 17 og Novik/Forstrand. Den superhemmelige NATO-lyttestasjonen i Novika ligger like nedenfor funnstedet.
  • Et par kjørte forbi Storvikskaret og så to personer, en ung kvinne og mann, som sto ved en parkert personbil ved nordenden av Storvikskaret. Vitnene oppfattet det som om de to personene var i en diskusjon, men hørte ikke noe av diskusjonen. Politiet ønsker å komme i kontakt med paret som sto ved bilen. Observasjonen ble gjort på veien der politiet satte opp sin base ved funnstedet etter funnet av Linda Didriksen

- Det er sagt hvilket kjønn det er snakk om og hvilken bil de sto ved. Det er sagt at det er 1. juni 2000 observasjonen er gjort, men både dato, kjønn og biltype er åpent, sier politiadvokat Tone Vangen.

  • En amerikansk van med fire personer er observert ved Storvikskaret.
  • Et par skal ha blitt observert mens de lesset ved på en tilhenger ved Storvikskaret.
  • Den tiende observasjonen er av en person i et busskur på Reipå, gjort i tidsrommet rundt Linda Didriksens forsvinning.

Finkjemmer

Klokka 12.15 i går startet dykkere i Skaugvollbukta fra Nordykk søk etter Linda Didriksens savnede hockeybag. Den svarte bagen, som 19-åringen brukte når hun reiste hjem fra hybelen på Ørnes i Meløy til barndomshjemmet på Rødøy, er ikke funnet.

En av politiets teorier er at drapsmannen brukte bagen for å frakte vekk Lindas lik. Dykkerne søkte systematisk i et stort område i fjorden rundt elvemunningen der Lindas klær ble funnet i forrige uke. Seint i går pågikk letingen fremdeles, og politiet ventet i natt på en miniubåt transportert inn fra Hammerfest, for å kunne foreta enda grundigere søk.