Nordbytunnelen stengt:

Desperate bilister rygger og snur på E6

Rehabilitering av Nordbytunnelen har ført til store trafikale problemer på E6. Politiet ber folk være tålmodige.

KØ: Siden tunnelen ble stengt har det vært lange køer på E6. Bilder er fra september i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KØ: Siden tunnelen ble stengt har det vært lange køer på E6. Bilder er fra september i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Nordbytunnelen i Follo rehabiliteres, og fra starten av september har tunnelen vært delvis stengt. Dette har ført til store trafikkproblemer og politiet i Follo har hatt nok å henge fingrene i. Også denne helgen er det lange køer på E6 inn mot Oslo.

Rygger på E6

I dag skriver politiet i Follo på Twitter at køene har ført til at flere utålmodige bilister har begynt å rygge på E6 for å komme seg til avkjøringen til Horgen.

- Dette har vært et problem så lenge tunnelen har vært stengt. Folk blir desperate og begynner å rygge eller snu og kjøre mot kjøreretningen, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Erik Loe, til Dagbladet.

- Følg køen

Loe ber folk være tålmodige og følge trafikken. Han oppfordrer folk til å bruke omkjøringene som Statens vegvesen har satt opp.

- Men hvis man først står i kø, må vant vente som alle andre, sier han.

På Twitter minner politiet om at tunnelen snart åpner igjen:

- Vi oppfordrer bilister til å ha respekt for hverandre og følge køen. Hold ut, mandag 4. desember åpner begge løp i Nordbytunnelen igjen.

E6 mellom Göteborg og Oslo går gjennom tunnelen, som ligger i Ås kommune i Akershus.

Åpner 4.desember

Neste helg stenges tunnelen helt, før den åpner for godt 4. desember. Ifølge Østlandets Blad venter vegvesenet store utfordringer og køer den kommende helgen.

- Med julehandelen som starter for fullt den aktuelle helgen forventer vi lange køer på fv. 156 Nessetveien, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Anbefalingen fra vegvesenet er at reisende som ikke har ærender som gjør at de må benytte fv. 156, heller bruker omkjøringstraseen via E18 til Elvestad, fv. 120 og fv. 151 til Sonsveien stasjon i sørgående retning, og motsatt i nordgående retning, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer